Med najboljšimi tudi Elvis
Pred nami sta samo še dve oddaji, v katerih se bodo za naziv masterchefa pomerili Salome, Sara Rutar in 21-letni Gorenjec Elvis Kudić iz Bohinjske Bistrice. Kdo bo veliki zmagovalec tretje sezone kuharskega šova MasterChef Slovenija, bomo izvedeli v četrtek, 8. junija, ob 21. uri na Pop TV.
Pestra sezona tokratnega MasterChefa se zaključuje. V njej so gostili ameriško tekmovalko slovenskih korenin Katrino Kozar, španskega chefa Jordija Batallerja, prvič ustvarili popoln krokenbuš, kuhali z eksotičnim mesom, in sicer od kenguruja do krokodila, doživeli smo Almin objem in tudi Karimovo jezo. Ni manjkalo tako čustev kot okusnih krožnikov. In med tri najboljše ljubiteljske kuharje, torej v veliki finale tretje sezone slovenskega MasterChefa, se je uvrstil tudi mladi Elvis Kudić.
Obiskuje četrti letnik Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici. Od malega je sanjal, da bi enkrat sodeloval v kuharskem šovu MasterChef. K srcu mu je namreč prirasel že, ko so z njim začeli Američani. Predvsem ga je navdušilo, kaj so tekmovalci ustvarili v kratkem času, ki so ga imeli na voljo.
Kuhal je vedno rad. Sam najraje je »pašto«, lazanja je njegova najljubša jed. Ima se kar malo za Italijana: »Obožujem veliko skledo špagetov s paradižnikovo omako in ogromno količino parmezana.«
V šov so ga prijavili sošolci. Najprej je rekel ne, a potem vseeno sprejel ponujeni izziv. Mu je pa sedaj sodelovanje v MasterChefu malce zmešalo štrene glede odločitve pri izbiri univerze. Ugotavlja, da bi rad ostal povezan s kulinariko, tako da bo moral okoli študija dobro razmisliti.
Letos poleti ga bo za en mesec pod svoje okrilje vzel Bine Volčič in Elvis se že veseli učenja in spoznavanja novih tehnik, okusov, sploh pa, da bo imel mentorja.
Elvisu je v MasterChefu uspel preboj med tri najboljše, čeprav si je na začetku rekel, da če mu uspe priti med deseterico, je zase že zmagal. »Ko pa padeš notri, je zgodba drugačna. Iz kroga v krog si želiš več. Vidiš, koliko si dejansko sposoben, in moram reči, da sem sam sebe presenetil, glede na to, da sem še mlad, kolikšen pritisk sem zdržal.« Doda še, da se moraš vsakega novega kuharskega izziva v MasterChefu lotiti z mislijo, da boš kuhal s srcem, na krožniku predstavil sebe in se boš potrudil po najboljših močeh. »Če kuhaš z mislijo, da je tam pokal, petdeset tisoč evrov in naziv, potem boš pogorel. V bistvu greš lahko kar domov.«
In kaj bo naredil z denarjem, če zmaga? Kratko in jedrnato: namenil ga bo za šolanje. Bi mu pa zmaga pomenila veliko, saj si naziv masterchef res zelo želi.
Ali bomo Gorenjci v letošnji sezoni dobili zmagovalca MasteChefa, pa bomo videli v četrtek.