Domna, Ceneta in Petra Prevca so pričakali številni navijači. / Foto: Gorazd Kavčič

Na kavi z brati Prevc

»Peter, Cene, Domen!« so v petek popoldan v Salonu pohištva Prevc v Dorfarjah vzklikali številni mladi navijači bratov Prevc. Vsi trije so v salon prišli »na kavo«, na klepetu pa se jim je pridružil Peter Slatnar.

Dorfarje – Vabilu na kavo z brati Prevc se je odzvalo največ ljudi doslej. Predvsem najmlajši so komaj čakali na obisk Petra, Ceneta in Domna. Skozi pogovor, ki sta ga vodila Monika Tavčar in Anže Zevnik, smo spoznavali vsakdan treh skakalnih bratov. Pridružil se jim je tudi Peter Slatnar, ki jim izdeluje »skakalna krila«.

Gostitelj dogodka, ki so ga poimenovali V tretje gre rado!, je bil oče naših treh skakalcev in direktor podjetja Božidar Prevc, ki je bil vesel takšnega odziva na dogodek. Bratje so že dodobra v procesu treninga na novo sezono. Domen in Cene čas namenjata tudi šolskim in študijskim obveznostim, Peter pa je tudi v poslovnih vodah in je kot lastnik udeležen v podjetju Prevc saloni pohištva. »Moja prva skrb je šola, da se bom potem lahko z veseljem posvetil le skokom. Takoj po sezoni sem šel v šolske klopi, kaj pa naj bi delal drugega? Še kar nekaj moram nadoknaditi za nazaj, se še kar nekaj naučiti, a vsako znanje je dobrodošlo,« je povedal Domen, dijak tretjega letnika Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, ki se veseli tudi maturantskega izleta. »Maturantski izlet bo tak, kot si ga bomo naredili. Je pa za tiste dijake, ki naredijo tretji letnik, tako, da najprej to, potem pa maturantski izlet,« je dejal najmlajši izmed bratov, ki je bil deležen še posebnih čestitk. V nedeljo, 4. junija, bo postal polnoleten. Poleg šole in treningov mu veliko časa ne ostane, izkoristi pa ga za kakšen izlet v naravo. Cene je razkril, da se dobro znajde tudi v kuhinji in dobil idejo, da bi lahko Domnu za rojstni dan spekel torto. In zanimivo: nekaj časa nameni tudi za urejanje pošte, ki domov pride od oboževalk. Večina jo je iz Poljske. Njegova želja za prihajajočo zimo je skakati vsaj tako kot v lanski ali bolje. »Vstaneš, treniraš, poješ, počivaš, treniraš ...« pa je svoj vsakdan predstavil Peter, ki je obujal spomine tudi na lanski nepozabni obisk pri papežu v Vatikanu in na minulo sezono. »Sem jo že kar dobro ocenil in prebavil. Veliko stvari je bilo, iz katerih se lahko kaj naučiš. Ni bilo vrhunsko, kot sezono prej. Bila je kot star žvečilni gumi, ki si ga nekje pobral,« jo je slikovito opisal. Za konec pogovora sta skupaj s Petrom Slatnarjem pojasnila, kako sta se v pretekli zimi lotila novega projekta. V salonu sta bili na ogled dve različni smučki. Prva ima najkrajši skok 206 metrov. Te smuči so edini primer na svetu s posebno drsno oblogo, ki so jo dobili z vojaškega instituta iz Rusije in jo je predskakalec preskusil na poletih v Planici. Druga pa je smučka za otroški program z logotipom Peter Prevc. Gre za sodelovanje podjetja Slatnar s Petrom Prevcem. »Ni nam žal, da smo stopili v te velike Elanove škornje. Zelo dobro nam uspeva,« je dejal Peter Slatnar. Na smučeh Slatnar je lani samo v svetovnem pokalu redno skakalo okrog dvanajst skakalcev, kar je precej več kot prej na smučeh Elan. »To je le ena stopnica, velika spodbuda in tudi obveza za delo naprej. Na teh številkah pa ne smemo zaspati,« je še povedal Slatnar. Skakalci začenjajo tudi s testiranjem njegovih karbonskih čevljev.

Po klepetu ob kavi so imeli bratje Prevc veliko dela, da so ustregli navijačicam in navijačem, ki so se že pred tem vrhuncem popoldneva lahko preizkusili tudi na Mini Planici. Domov so odšli z nepozabnimi spomini.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 16. julij 2010 / 07:00

Med najboljšimi tudi Maruša Vadnov

Pri splošni maturi je najvišje število možnih točk letos doseglo 18 dijakov, med njimi tudi dijakinja kranjske gimnazije Maruša Vadnov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Romanje v Celovec in v Ljubljano

Škofja Loka - Prosvetno društvo Sotočje je romarje popeljalo že na četrto pasijonsko romanje. Tokrat so šli v Celovec, kjer bodo vabilo župana na Škofjeloški pasijon izročili tam...

Gospodarstvo / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Gorenjski trg dela je že v krizi

V šestih mesecih se je število brezposelnih na Gorenjskem povečalo za polovico. Kar 15 družb že prejema subvencije ob skrajšanem delovnem tedniku.

Prosti čas / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Janez preveč `flegma´ za Špelo

V petek, 13. marca, bo v grosupeljskem Kongu finale ljubezenskega radijskega šova Osvoji srce Špele Grošelj, v katerem bo pevka skupine Atomik Harmonik med tremi snubci izbrala zmagovalca, ki bo...

Humor / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Če je vola, ni težko skoč´t

Japonski smučarski skakalec Takanobu Okabe je pri 38 letih zmagal na tekmi svetovnega pokala v Kuopiu. S posebno rentgensko metodo smo odkrili, da je skakal z berglami.

Kamnik / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Otroci in pomlad v Šoli idej

Kamnik - V Šoli idej na kamniški Šutni v teh dneh razstavlja Mira Rifel, učiteljica iz Osnovne šole Stranje in ljubiteljska fotografinja. »Fotografije so nastale...