Dan odprtih vrat v Biotehniškem centru Naklo

Strahinj – V četrtek, 20. aprila, od 14. ure dalje bo v Biotehniškem centru Naklo dan odprtih vrat. Obiskovalcem pripravljajo zanimiva brezplačna predavanja, svetovanja, stojnice, predstavitev projektnih nalog ... V tem času bo potekalo tudi 3. tekmovanje dijakov in študentov biotehniških šol Slovenije z naslovom Mleko – na stičišču med tradicijo in sodobnimi trendi. Tekmovanje je na ogled tudi za javnost. Tekmovali bodo iz kulinarike, živilskega izdelka, priprave mize in pogrinjka, predstavitve mlečnega izdelka in znanja o mleku in mlečnih izdelkih. Ogledali si boste lahko tudi fotografsko razstavo na temo Mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 2. maj 2011 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Večkrat sanjam grozne sanje. Največkrat v njih bežim pred smrtjo, ljudje okoli mene umirajo, strah me je. Skrivam se po kotih, za vogali. In velikokrat vidim, kako usmrtijo koga. Nato se zbu...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.