Miha Hauptman

Za svoje sanje se splača garati

Miha Hauptman je eden redkih udeležencev slovenskih resničnostnih šovov, ki je svojo prepoznavnost v nadaljnjem življenju maksimalno izkoristil. Sodeloval je v slovenskem MasterChefu, tekmoval v oddaji Gostilna išče šefa. Še malo, pa bo uresničil svojo največjo željo: odpreti restavracijo.

Pravzaprav je sploh eden redkih, o katerem še slišimo ter beremo – in to kar pogosto. Večina tekmovalcev pa tudi zmagovalcev domačih šovov se po končanem dogajanju na televiziji porazgubi, njihova imena utonejo v pozabo. Se sploh še spomnimo, kdo je bil prvi zmagovalec Kmetije? Kaj je z zmagovalcem iz Bara? No, tu mogoče v ospredje priplava vprašanje, kaj počne Ivona, in takoj pomislimo na Emija, ki se je v zadnjem času posvetil sebi in fizični pripravi, saj se je odločil, da se bo prijavil na različne maratone, ki prihajajo. Na tem tudi trdo dela. Mogoče sem in tja o kakšnem tekmovalcu še zasledimo vest, informacijo o tem ali onem.

Ampak vrnimo se k Mihi … On je že veliko pred tem, preden se je prijavil v slovenskega MasterChefa, ugotovil, da mu okusi in kombinacije ležijo, saj je nekje od srednje šole naprej rad kuhal in pekel. Najraje ima azijsko kuhinjo, zato sta v njegovih jedeh veliko prisotni zelenjava in kurkuma. Tudi umetnost kreiranja krožnikov ga je zelo zanimala, tako da je v MasterChefu svoje znanje samo nadgradil. Gostilna pa mu je dala znanje iz servisnega dela, kar je bilo takrat zanj nekaj popolnoma novega.

Že kar nekaj časa, kar kranjski Cineplexx ob posebnih premierah ali predpremierah pa po večerih, namenjenih ženskam in moškim, gosti tudi pogostitev za povabljene, zanje poskrbi Miha, pomaga pa mu tudi Nejc Mastnak. Tako da fanta neprestano srečujemo ‘v akciji’.

Že konec lanskega leta se je šušljalo, sedaj pa je Miha potrdil, da bo v Ljubljani s svojim poslovnim partnerjem odprl restavracijo. Svojo največjo željo bo uresničil na Viču. »Glede na to, da se ukvarjam s cateringom, sem se odločil, da odprem tudi restavracijo. V dveh letih sem se resnično trudil, da sem čim bolj aktiven na kulinaričnem področju.« In očitno trdo delo daje rezultate. Srečamo ga lahko praktično po vsej Sloveniji, so ga pa zadnja leta povabili tudi v Nemčijo, na različne sejme, kjer največkrat pripravlja in streže slovenske narodne jedi. »Eno leto sem bil v Münchnu, lani v Berlinu, letos se vračam v München.« Vesel je, da se je glas o njem razširil čez mejo, saj je to zanj ogromna potrditev, da se za uresničitev svojih sanj splača garati.

Tudi sam zadnje čase opaža, da je izmed vseh tekmovalcev domačih resničnostnih šovov malodane edini, ki je ostal na sceni in se poskuša uveljaviti na svojem področju.

Ugotavlja, da potrebuješ ogromno volje. »Resničnostni šov zagotovo pripomore k tvoji prepoznavnosti, vse pa je odvisno od vsakega posameznika. Jaz želim vse to izkoristiti v svoj prid in dokazati, da kjer je volja, je pot. Iz vsega, kar se lotiš, moraš znati potegniti največ. Nikoli ne smeš gledati samo na zmago, kajti zmagovalci so zelo hitro pozabljeni.«

Zanimivo je, da se bo v svojem Mihachefu posvetil tudi študentom. Namreč, poleg malic in kosil bo ponujal tudi študentsko hrano. »Zakaj ne bi dobil neki študent kvalitetne hrane za malo denarja,« prvi Miha. S svojimi kreacijami pa bo občinstvo razvajal v popoldanskem času in jih bo prilagajal sezoni. Razmišlja o tematskih večerih, živi glasbi, tudi pridih njemu ljube azijske hrane bo prisoten. Ob vsem tem pa ne pozablja tudi na pristne slovenske, tradicionalne okuse, ki bodo razveseljevali brbončice na modernejši način.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 17. maj 2009 / 07:00

Več kot polovica dobička za rezerve

Delničarji Gorenjske banke bodo po sklepu četrtkove skupščine prejeli sedemdeset evrov dividende na delnico.

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 22. januar 2008 / 07:00

Razstava del mlade fotografinje

Šenčur - V Muzeju občine Šenčur poteka fotografska razstava Kranjčanke Katje Bidovec »Pogledi obrazov«. Mlada fotografinja, dijakinja tretjega letnika ekonomske gimnazije...

Splošno / torek, 22. januar 2008 / 07:00

Drugačen Kralj Lear

V Prešernovem gledališču smo si ogledali novo premiero, Shakespearovo tragedijo Kralj Lear v režiji Tomija Janežiča.

Prosti čas / torek, 22. januar 2008 / 07:00

Odločitev za vse življenje

Kako naj se najstnik, v najbolj občutljivih letih, brez izkušenj, odloči, kaj bo delal 40 let? Izbira poklica je odločitev, ki mu kroji večji del življenja, ga zaznamuje in omogoča lepo ali težko...

Prosti čas / torek, 22. januar 2008 / 07:00

Točka in območje smrti

Na program TV3 prihajata novi seriji. Podobna naslova serij skrivata v svoji vsebini popolnoma različne zgodbe. V soboto, 26. januarja, ob 21.55 bo na sporedu 1. del serije Točka smrti, ki...

Prosti čas / torek, 22. januar 2008 / 07:00

Fabiani : Plečnik

V sredinem filmskem terminu bodo v sredo ob 19.55 na 1. programu Televizije Slovenija premierno predvajali dokumentarni film z naslovom Fabiani : Plečnik.