Projekt Okusi Bleda v mesecu novembru

V anketi je sodelovalo 292 prebivalcev Bleda in Lesc. Krajane smo spraševali, ali mislijo, da so dane turistične in gostinske možnosti dovolj izkoriščene. Prav tako nas je zanimalo, kakšno je njihovo mnenje o urejenosti prometnega režima za obiskovalce in domačine v času prireditev in poletne sezone. V okviru projekta Okusi Bleda so izbrane blejske restavracije v novembru ponujale menije s tremi krožniki po enotni ceni. Vprašani so nam zaupali, ali bodo tudi sami obiskali katero od teh restavracij.

Dobra polovica anketiranih je mnenja, da bi lahko storili več na področju izkoriščenosti danih turističnih in gostinskih možnosti. Nekaj manj kot polovica je prepričanih, da so dobro izkoriščene, saj je aktivnosti na tem področju veliko, štirje odstotki vprašanih pa o tem nimajo mnenja.

Skoraj dve tretjini tistih, ki so odgovarjali na naša vprašanja, meni, da prometna ureditev v času prireditev in poletne sezone na Bledu in okolici ni ustrezna. Četrtina vprašanih misli, da je promet vsako leto bolje urejen, 12 odstotkov pa jih nima posebnega mnenja o tem, saj jih povečan promet ne moti.

Petina anketiranih je odgovorila, da bo zagotovo obiskala katero od restavracij v okviru projekta Okusi Bleda, desetina vprašanih, da verjetno, dobra polovica pa ne bo obiskala nobene. V času naše ankete 17 odstotkov vprašanih o tem še ni bilo odločenih.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas za našo anketo. Če bi želeli Gorenjski glas redno prebirati, nas lahko pokličete v kontaktni center invalidskega podjetja v Škofjo Loko na številko 04/51 16 440 in si ob naročilu izberete eno od daril.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / sreda, 17. maj 2017 / 11:14

Stoletnica zaplesala z županom

Sto let je praznovala Terezija Caserman iz Preske. »Leta so hitro minila. Kaj je recept? Delati je treba. Pa znati se tudi poveseliti,« je dejala nasmejana stoletnica.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 8. november 2018 / 23:51

Pouk v družbi veverice

Izobraževanja na področju gozdne pedagogike so za gozdarje in lovce odličen način, da lahko tudi zapletene tematike na poljuden, a strokovno podprt način predstavljajo širši javnosti. Ta znanja so v u...

Bohinj / četrtek, 8. november 2018 / 23:49

Novo priznanje Kampu Danica

Turistična zveza Slovenije je okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna izbrala bohinjski Kamp Danica za najboljši kamp v Sloveniji.

Nasveti / četrtek, 8. november 2018 / 23:49

Jejmo zelenjavo

Slovenci v splošnem pojemo precej manj zelenjave od priporočenih 400 g na dan. Za nekoga se zdi ta številka nedosegljiva, vendar če zelenjavo vključimo v vsak obrok, se lahko hitro približamo tej v...

Izleti GG / četrtek, 8. november 2018 / 23:47

In smo šli na izlet (2)

Z Gorenjskim glasom in Kompasom smo izletnike popeljali na tridnevni izlet na Hrvaško v Imotsko krajino z ogledom kraških draguljev Rdečega in Modrega jezera, na Makarsko riviero, na obiranje mandarin...

Razvedrilo / četrtek, 8. november 2018 / 23:45

Pravharjeva »žlahta« iz Voklega

Bratranci in sestrične, potomci Ane in Janeza Likozarja iz Voklega, gospodarja Pravharjeve kmetije, kakor se je reklo po domače, so oktobra po petnajstih letih obudili že skorajda zamrle prijateljske...