Zemljišče sameva, tabla s podatki o investitorju, izvajalcih gradnje in arheoloških raziskav, načrtovalcih in nadzornikih pa leži v travi.

Zemljišče v Srakovljah prodaja »slaba banka«

Kranj – Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) še vedno prodaja nekaj več kot 20 tisoč kvadratnih metrov veliko nezazidano stavbno zemljišče v Srakovljah. Zemljišče prodaja kot celoto, možen pa je tudi nakup manjših enot. Informativna cena je 1,6 milijona evrov, k temu znesku pa je treba prišteti še davek.

Kot je znano, je družba Gorica Leasing iz Nove Gorice kot del tedanje Skupine Nove KBM načrtovala na tem zemljišču gradnjo 22 stanovanjskih dvojčkov s podzemno garažo, za kar je na kranjski upravni enoti pred sedmimi leti tudi pridobila dovoljenje za gradnjo. V okviru priprav na gradnjo so na tem območju načrtovali tudi arheološke raziskave. Iz gradnje potlej ni bilo nič, kriza je načrte prekrižala, na tiste čase pa spominja tabla s podatki o objektu in arheoloških raziskavah, ki leži v travi na robu zemljišča.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Letos pet priznanj

Naklo – Komisija za priznanja in odlikovanja Občine Naklo je pripravila predlog letošnjih nagrajencev. Občinskemu svetu je predlagala, naj dobita srebrno občinsko plaketo Kult...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 29. november 2018 / 23:21

Stopimo skupaj

V polni Dvorani tržiških olimpijcev je v pomoč tržiškim občanom, ki so utrpeli večjo škodo v nedavnih poplavah, potekal dobrodelni koncertni večer Stopimo skupaj. Dvorana na Češnjici v Železnikih pa j...

Radovljica / četrtek, 29. november 2018 / 23:18

V Radovljici še en trgovski center

Ob vhodu v mesto Radovljica so pred mesecem dni začeli graditi nov trgovski center, v katerem bo pet ločenih trgovin. Odprtje načrtujejo spomladi.

Nasveti / četrtek, 29. november 2018 / 23:17

Za hrustanje

Grisine ali kosmiče za zajtrk redko pripravimo doma. Vendar tudi to lahko naredimo sami in ni dvoma, da je doma pripravljeno veliko boljše od kupljenega. Grisini so odličen prigrizek ali popestrite...

Razvedrilo / četrtek, 29. november 2018 / 23:16

Prstana zvestobe nosita že šestdeset let

V soboto sta si Frančiška in Jakob Košir iz Dolgih Njiv v cerkvi sv. Vida v Lučinah, kjer sta se pred šestdesetimi leti poročila, ponovno obljubila večno zvestobo.

Medvode / četrtek, 29. november 2018 / 23:15

Peklenščki strašili v Goričanah

Sedma Noč parkeljnov v Goričanah je bila kljub dežju odlično obiskana. Predstavilo se je triindvajset skupin parkeljnov iz Slovenije in tujine.