Škofjeločani se na novo sezono med prvoligaši pripravljajo pod vodstvom novega trenerja Tomaža Farteka. / Foto: Andrej Tarfila

Ločani z atraktivno ekipo

Škofjeloško košarkarsko moštvo LTH Castings ima novega trenerja, Tomaža Farteka, in atraktivno ekipo, dres škofjeloškega prvoligaša pa bo prvič v zgodovini kluba oblekel igralec iz ameriške lige NCAA, Nino Lorenzo Williams.

Škofja Loka – Potem ko si je naša moška košarkarska reprezentanca z zmago na vseh šestih kvalifikacijskih tekmah in prvim mestom v skupini E priborila nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo drugo leto gostile štiri države, Izrael, Finska, Turčija in Romunija, se bliža tudi začetek domače sezone v najmočnejši slovenski košarkarski ligi Nova KBM. Gorenjsko bodo zastopali aktualni državni prvaki Helios Suns, Šenčur Gorenjska gradbena družba in škofjeloško moštvo LTH Castings.

Košarkarji Helios Suns bodo z novo sezono začeli že v sredo, 28. septembra, ko se bodo v Podčetrtku v Superpokalu Slovenije pomerili proti Krki. Domžalčani bodo letos branili naslov prvaka lige Nova KBM, naskakovali visoko uvrstitev v Pokalu Spar ter se predstavili tudi v dveh mednarodnih tekmovanjih – pokalu Sixt Alpe Adria, ki so ga v minuli sezoni tudi osvojili, ter novoustanovljeni ligi prvakov FIBA.

V pokalu Sixt Alpe Adria naj bi letos nastopala tudi šenčurska ekipa, varovanci trenerja Ernesta Novaka pa so tik pred žrebom na Dunaju konec avgusta izvedeli, da jih vodstvo tekmovanja ni uvrstilo med nastopajoče ekipe. Tako se za šenčursko in škofjeloško člansko moštvo nova sezona začenja 8. oktobra, ko bodo v Šenčurju gostovali Hopsi iz Polzele, prav tako pred domačimi navijači pa bodo v prvem krogu nastopili Ločani, ki se bodo pomerili z ekipo Lastovke. Srečanje v dvorani na Podnu bo še posebno zanimivo zato, ker v goste prihaja Lastovka, ki precej spominja na loško moštvo zadnje sezone, vodita pa jo trenerja Aleksander Sekulić in Jaka Hladnik, ki sta bila v minuli sezoni na klopi LTH Castingsa.

Ločani so tako letos moštvo precej spremenili, na začetku septembra pa je ekipo prevzel mladi kranjski trener Tomaž Fartek. Ta je prve korake v trenerstvu naredil v Kranju, kjer je od leta 2005 do leta 2011 vodil mlajše selekcije Triglava, prve članske izkušnje na tem področju pa je prav tako v Triglavu dobil v sezoni 2010/11, ko je opravljal vlogo pomočnika trenerja članske ekipe. Po takratni izkušnji ga je pot vodila v Ljubljano, kjer je bil tri leta del strokovnega štaba mladinskega pogona Uniona Olimpije in tudi bil hkrati tudi glavni trener ekipe B v tretji SKL. Kasneje je vodil še mladinski pogon v Grosupljem, kjer je nazadnje opravljal tudi vlogo glavnega trenerja članske ekipe, po prekinitvi pogodbe pa sprejel ponudbo iz Škofje Loke.

»Dokler sestava ekipe ni zaključena, ni primerno govoriti o tekmovalnih ciljih. Lahko pa povem, da si bomo prizadevali ohraniti pozitiven ugled kluba v košarkarskem okolju. Ob tem pa želimo razvijati mlade igralce in uveljaviti tiste, ki trdo delajo, pa še vedno čakajo na svojo priložnost,« je med drugim povedal trener Fartek, ki je v tem mesecu v ekipi že pozdravil nekaj novih igralcev. Tako bo kariero v Škofji Loki nadaljeval 24-letni krilni igralec Luka Grum, nekdanji član Triglava, Uniona Olimpije, Slovana in nazadnje Šenčurja Gorenjske gradbene družbe. V domači klub se je vrnil 23-letni Boris Bošnjak, prav tako pomembna okrepitev Ločanov pa je 19-letni kapetan reprezentance mlajših članov Sandi Grubelič. Za še posebno atraktivno košarko bo v loškem moštvu očitno skrbel Nino Lorenzo Williams. Z njim bo dres škofjeloškega prvoligaša prvič v zgodovini kluba oblekel igralec iz ameriške lige NCAA, ki je v Škofjo Loko prišel iz moštva Kansas State Wildcats.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mengeš / ponedeljek, 28. maj 2018 / 16:50

Dražji vrtec v Mengšu

Mengeš – Z junijem se bo povečala cena programov za predšolsko vzgojo v Vrtcu Mengeš. Ekonomska cena za prvo starostno obdobje se bo povišala za 4,5 odstotka in bo znašala 492,39 evra, za drugo sta...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 5. julij 2007 / 07:00

Tina se je vrnila v Slovenijo

Zloglasna svetlolaska iz slovenskega Velikega brata je bila ponovno gostja finalne oddaje Big Brotherja na Filipinih.

Zanimivosti / četrtek, 5. julij 2007 / 07:00

Izobraževanje za kakovostno starost

Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Komenda je uspešno sklenilo drugo leto svojega delovanja.

Slovenija / četrtek, 5. julij 2007 / 07:00

Štirje kandidati za Gobčevega naslednika

V četrtek bodo izvolili novega predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije.

Zanimivosti / četrtek, 5. julij 2007 / 07:00

Ustanovili novo društvo upokojencev

Maja so ustanovili Društvo upokojencev Bitnje-Stražišče.

Zanimivosti / četrtek, 5. julij 2007 / 07:00

Uspešni tudi v športu

V Društvu upokojencev Kranj skrbijo za različne dejavnosti, med njimi tudi za športne in rekreacijske.