Rulada bounty

Ko boste poskusili tole sladico, bountya iz trgovine sploh ne boste več marali. Rulada ne vsebuje moke, preostale sestavine so pa prav tako brez glutena.

Za pripravo rulade bounty potrebujemo: za biskvit: 4 jajca, 1 zravnano žlico kakava, 100 g temne čokolade, 1 vanilijev sladkor, 1 žlico sladkorja; za nadev: 100 g maskarponeja, 2 žlici kisle smetane, 2 vanilijeva sladkorja, 1 žlico sladkorja, 2 dl smetane za stepanje, 150 g kokosove moke; za navlažitev biskvita: 0,5 dl mleka; za čokoladni obliv: 100 g čokolade, 80 g margarine.

Priprava biskvita: Rumenjake ločimo od beljakov. Čokolado nadrobimo v skodelico ter jo raztopimo v vroči vodni kopeli. Iz beljakov napravimo trd sneg. Rumenjake penasto vmešamo z vanilijevim sladkorjem in žlico sladkorja. Primešamo žlico kakava in stopljeno čokolado. Pekač (vzamemo največjega, ki je bil v pečici) prekrijemo s papirjem za peko in nanj razporedimo pripravljeno maso. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah. Na pult položimo vlažno kuhinjsko krpo, jo prekrijemo s svežim papirjem za peko in nanj zvrnemo pečen biskvit. Previdno odstranimo papir za peko. Na biskvit položimo nov papir. Skupaj s kuhinjsko krpo in papirjem biskvit zvijemo v rulado. Zvito pustimo, da se ohladi.

Priprava nadeva: V posodi zmešamo maskarpone, kislo smetano, sladkor, vanilijev sladkor in kokosovo moko. Dodamo stepeno smetano in vse skupaj dobro zmešamo.

Sestavljanje rulade: Rulado razvijemo in odstranimo papir za peko. Biskvit namočimo z 0,5 dl mlačnega mleka. Po biskvitu razporedimo nadev. Previdno zvijemo v rulado.

Preliv: Čokolado nadrobimo v skodelico, pomešamo s kosi margarine ter raztopimo nad vodno kopeljo. S pripravljenim prelivom prelijemo rulado.

Rulado postavimo za eno uro v hladilnik, da postane kompaktna, čokolada pa se lepo strdi.

Nasvet: V nadev lahko vmešamo še dve žlici ruma. Prav tako dodamo žlico ruma mleku, s katerim namakamo biskvit. Okrasimo s kokosovim čipsom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / ponedeljek, 21. junij 2021 / 16:04

Najboljša atletinja in odbojkar

V Kamniku so podelili priznanja športnikom za dosežke v minulem letu. Za najboljša sta bila imenovana atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek in odbojkar Mitja Gasparini, najboljša ekipa pa so pričakovano odb...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / nedelja, 11. avgust 2019 / 17:55

Prostovoljna akcija v domu starostnikov

Jesenice – V Domu dr. Franceta Bergelja na Jesenicah so svojci stanovalcev dali pobudo, da bi prostovoljno uredili domsko teraso. V akciji so tako ponovno zasadili in uredili visoke grede, očistili...

Gospodarstvo / nedelja, 11. avgust 2019 / 17:53

Priznanja mladim rejcem

Kranj – Društvo rejcev govedi črno-bele pasme v Sloveniji, Oddelek za zootehniko Biotehniške fakultete in Srednja kmetijska šola Grm so julija pripravile na Grmu šesto mednarodno šolo za mlade rejc...

Gospodarstvo / nedelja, 11. avgust 2019 / 17:53

Skupinski nakup peči

Kranj – Zveza potrošnikov Slovenije je v ponedeljek začela zbirati spletne prijave za sodelovanje v skupinskem nakupu kaminskih peči na pelete. Tisti, ki se bodo prijavili, bodo na začetku septembr...

Zanimivosti / nedelja, 11. avgust 2019 / 17:51

Prvič gostili godce iz slovenske Istre

Tradicionalna prireditev ob semanjem dnevu na Sv. Ožboltu, ki poteka prvo nedeljo v avgustu, je letos prvič gostila ljudske godce iz slovenske Istre.

Zanimivosti / nedelja, 11. avgust 2019 / 17:50

V planinski raj

Natikači so že lahko poletno razkošje za noge, dokler ostanejo v dolini. Zgovorne karikature Marka Kočevarja so na ogled v Slovenskem planinskem muzeju pod naslovom Nazaj v planinski raj ? instant...