Rulada bounty
Ko boste poskusili tole sladico, bountya iz trgovine sploh ne boste več marali. Rulada ne vsebuje moke, preostale sestavine so pa prav tako brez glutena.
Za pripravo rulade bounty potrebujemo: za biskvit: 4 jajca, 1 zravnano žlico kakava, 100 g temne čokolade, 1 vanilijev sladkor, 1 žlico sladkorja; za nadev: 100 g maskarponeja, 2 žlici kisle smetane, 2 vanilijeva sladkorja, 1 žlico sladkorja, 2 dl smetane za stepanje, 150 g kokosove moke; za navlažitev biskvita: 0,5 dl mleka; za čokoladni obliv: 100 g čokolade, 80 g margarine.
Priprava biskvita: Rumenjake ločimo od beljakov. Čokolado nadrobimo v skodelico ter jo raztopimo v vroči vodni kopeli. Iz beljakov napravimo trd sneg. Rumenjake penasto vmešamo z vanilijevim sladkorjem in žlico sladkorja. Primešamo žlico kakava in stopljeno čokolado. Pekač (vzamemo največjega, ki je bil v pečici) prekrijemo s papirjem za peko in nanj razporedimo pripravljeno maso. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah. Na pult položimo vlažno kuhinjsko krpo, jo prekrijemo s svežim papirjem za peko in nanj zvrnemo pečen biskvit. Previdno odstranimo papir za peko. Na biskvit položimo nov papir. Skupaj s kuhinjsko krpo in papirjem biskvit zvijemo v rulado. Zvito pustimo, da se ohladi.
Priprava nadeva: V posodi zmešamo maskarpone, kislo smetano, sladkor, vanilijev sladkor in kokosovo moko. Dodamo stepeno smetano in vse skupaj dobro zmešamo.
Sestavljanje rulade: Rulado razvijemo in odstranimo papir za peko. Biskvit namočimo z 0,5 dl mlačnega mleka. Po biskvitu razporedimo nadev. Previdno zvijemo v rulado.
Preliv: Čokolado nadrobimo v skodelico, pomešamo s kosi margarine ter raztopimo nad vodno kopeljo. S pripravljenim prelivom prelijemo rulado.
Rulado postavimo za eno uro v hladilnik, da postane kompaktna, čokolada pa se lepo strdi.
Nasvet: V nadev lahko vmešamo še dve žlici ruma. Prav tako dodamo žlico ruma mleku, s katerim namakamo biskvit. Okrasimo s kokosovim čipsom.