Na klubskem srečanju na Joštu se je zbralo več kot sto petdeset tekmovalcev, trenerjev in drugih članov našega najuspešnejšega skakalnega kolektiva.

Po pohodu danes še skupščina

Za Smučarski klub Triglav je bila minula sezona res izjemna, odličnih rezultatov pa so se prejšnji teden veselili ob pohodu na Jošta, danes pa na Gorenji Savi pripravljajo letno skupščino kluba.

Kranj – Tudi letos je med 24 slovenskimi skakalnimi klubi največ točk zbral SK Triglav iz Kranja. Kranjski tekmovalci so zabeležili najvišjo zmago v 70-letni zgodovini kluba in tako dostojno proslavili visok jubilej delovanja kluba. Že 44. zmago so kranjski skakalci in kombinatorci proslavili na pohodu na Jošta, ki so ga pripravili prejšnji ponedeljek ter na programski skupščini kluba, ki bo danes, 17. junija, na Gorenji Savi. Začela se bo ob 18. uri, na njej pa bodo govorili tako o minuli sezoni kot o načrtih za novo. Podelili bodo tudi nagrade in priznanja.

Današnja skupščina bo tudi uvod v 41. mednarodni teden skokov, ki bo letos potekal v treh delih. Najmlajše generacije skakalcev in skakalk se bodo pomerile 18. in 19. junija v SC Gorenja Sava na štirih skakalnicah. Program se bo nadaljeval na državni praznik, 25. junija, ko se bodo dopoldan na 110-metrski skakalnici v Bauhenku pomerili mladinci, zvečer ob 18. uri pa bo nastop vseh najboljših slovenskih skakalcev s Petrom Prevcem načelu. Osrednji dogodek bo odprtje nove mednarodne sezone FIS z dvema tekmama za celinski pokal. Prva bo v petek, 1. julija, ob 19. uri, druga pa dan kasneje ob 9. uri.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 23. julij 2010 / 07:00

Slovesno pri Ruski kapelici

To nedeljo se bodo na slovesnosti pri Ruski kapelici na cesti na Vršič spet poklonili spominu na ruske ujetnike.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. januar 2009 / 07:00

V Elanu odpuščajo

Kljub temu da je bilo obljubljeno vnovično preverjanje potrebe, da odpustijo 180 delavcev, se to ni zgodilo.

Jesenice / petek, 23. januar 2009 / 07:00

Zdravijo fanta z gnojnim meningitisom

V Bolnišnici Jesenice zdravijo sedmošolca, ki je zbolel za gnojnim meningitisom.

Kronika / petek, 23. januar 2009 / 07:00

Šef varnostnikov na sodišču

Nekdanji direktor Varnosti Kranj Marko Gaber je obtožen zlorabe položaja in ponareditve poslovnih listin. Neupravičeno naj bi si pridobil čez dvesto tisoč evrov.

Prosti čas / petek, 23. januar 2009 / 07:00

Slovenka leta je Neža Maurer

Tokratna prireditev Slovenka leta ni zadostila samo nečimrnosti slovenskega okusa, temveč potešila tudi lakoto intelektualcev, se dotaknila recesije, aktualnih tem, na prefinjen način združila hu...

Gospodarstvo / petek, 23. januar 2009 / 07:00

Se za Elan zanimajo Rusi?

Neuradno se je izvedelo, da se Rusi zanimajo za Elan Ski, medtem ko v Skimarju nadaljujejo postopke odpuščanja delavcev.