Našel veliko borovo gljivo

Godešič - V Dobravah na Godešiču je zrasla več kot deset kilogramov težka borova gljiva, s katero se je pred fotografski objektiv nasmejan postavil Brane Kalan iz Frankovega naselja v Škofji Loki. Pravi, da je strasten gobar in da gobe nabira skoraj vsak dan, da pa tako velike borove gljive še nikoli ni našel. Za Borovo gljivo sicer velja, da lahko tehta več kilogramov, raste pa od avgusta do oktobra, včasih celo novembra. Je prijetnega vonja, okus pa ima po lešnikih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 28. december 2018 / 20:21

Elan so prodali finskemu skladu

Begunjski Elan po dobrih treh letih, odkar je v lasti družbe Wiltan Enterprises, prehaja v roke finsko-luksemburškega sklada KJK. Transakcija bo po pričakovanjih zaključena v sredini prihodnjega leta,...

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 11. april 2014 / 11:53

Iskali so ga zaradi droge

Škofja Loka – Gorenjski policisti so ta teden zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, kazensko ovadili dve osebi. Brniški policisti so na letališču pri mejni kontroli obravnavali 60-letnega Alba...

Gorenjska / petek, 11. april 2014 / 11:50

Znano število prijav v srednjih šolah

Kranj – Na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so včeraj objavili stanje prijav za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oziroma tehniškeg...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:12

Petdeset do sto

Slavc se vozi v spačku, ki od 0 do 100 km/h potrebuje 50 sekund. Sam jih ima do sto še enkrat toliko. Let.

Zanimivosti / petek, 11. april 2014 / 11:11

Neja med zajtrkom »prebere« Gorenjski glas

Ljubka Neja Havliček je tretjega aprila upihnila štiri svečke na torti in predvidevamo lahko, da je konec tedna izkoristila za praznovanje z družino in prijatelji. Da slučajno ne boste mislili, da...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:05

Iz gozda do gosta

Iz divjačine se da napraviti pravo kulinarično doživetje, kar so pokazali mojstri iz Kulinarične hiše Jezeršek ob obletnici podjetja Nimrod.