Dodana plastika, ki prekriva del napisa proizvajalca bankomata, je znak, da je nameščena skimming naprava. / Foto: Policija (arhiv GG)

Ovaden, ker je šaril po bankomatu

Radovljiški policisti 30-letnega Bolgara sumijo, da je februarja na bankomat v Lescah namestil napravo za branje zapisa bančnih kartic.

Radovljica – Radovljiški kriminalisti so kazensko ovadili državljana Bolgarije, ki ga sumijo, da je v sredini februarja na bankomatu v Lescah s sostorilcem skrivaj namestil t. i. skimming napravo za branje zapisa bančnih kartic. Sumljivo napravo so še pravočasno opazili in odstranili, v kasnejši preiskavi pa so enako napravo našli še na bankomatu na Slovenskem Javorniku. Že tedaj so kriminalisti podali utemeljen sum, da sta kaznivo dejanje izvedla bolgarska državljana.

Enega osumljenca, gre za 30-letnega bolgarskega državljana, so minulo sredo ponoči na mejnem prehodu Obrežje prijeli novomeški policisti, radovljiški policisti pa so ga kasneje privedli k preiskovalni sodnici okrajnega sodišča, ki je zanj odredila pripor. Za očitano kaznivo dejanje je zagrožena kazen do pet let zapora.

Policisti ob tem uporabnikom bankomatov svetujejo, naj bodo pri dvigovanju gotovine pozorni na delovanje bankomata in morebitne dodatne elemente, ki so nanj nameščeni, prav tako pa naj pri vpisovanju PIN-številke vedno zakrijejo tipkovnico. Dodatni elementi so lahko miniaturne kamere, spremenjen je lahko videz reže, v katero se potiska bančna kartica, dodana plastika ipd. Kakršnokoli razliko ali sum nepravilnega delovanja bankomata naj uporabniki tudi čim prej prijavijo banki, avtorizacijskemu centru Bankarta in policiji na številko 113.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 24. julij 2007 / 07:00

Število čebeljih družin

Ljubljana - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je čebelarjem poslalo obvestilo, v katerem jih poziva, da v primeru, če se je stanje čebeljih družin od zadnjega pop...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

S kopalkami v stolp

Vodovodni stolp so prejšnji petek odprli za javnost. Številni obiskovalci so prišli uživat v razgledu, predvsem pa so prišli pogledat, kaj neki se skriva v stolpu.

Šport / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Padalstva ne zamenja za nič

Kranjčanka Maja Sajovic se je pred dnevi s svetovnega prvenstva v paraskiju vrnila s srebrno kolajno, enako odličje je osvojila na domačem državnem prvenstvu, obakrat pa jo je premagala le Irena Avbel...

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Nepremičninski trg znova spi

Po ponovoletnem razgibanem prometu z nepremičninami, predvsem veliko ogledi, je marca trg znova nekoliko zastal. Nihanje prometa naj bi zaznamovalo leto 2009.

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Za Soro predlagana likvidacija

Medvode – V petek, 24. aprila, bo skupščina medvoške tovarne pohištva Sora, na njej bodo obravnavali predlog za likvidacijskega postopka. Upravni odbor te družbe, v kateri je zap...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. marec 2009 / 07:00

Presrečni mamici velikih družin

Marijo Kern in Marijo Šenk smo na materinski dan obiskali v kranjski porodnišnici. V obeh družinah sta se rodila osma otroka.