Delavni dnevi za tatove in policiste

Kranj – Gorenjski kriminalisti so v zadnjih dneh obravnavali več premoženjskih kaznivih dejanj. V četrtek ponoči je neznani storilec v Hrašah iz pomožnega objekta odnesel nekaj predmetov, na Grmičevi ulici v Kranju pa je neznani vlomilec iz objekta odnesel denar. Naslednjo noč so bili zlikovci aktivni v Križah, kjer so vlomili v poslovni objekt. Na Bledu je nekdo iz trafike odnesel večjo količino cigaret, iz hotelske sobe pa denar. Na Koroški Beli so policisti obravnavali poškodovanje oken, na Slovenskem Javorniku pa je nekdo poškodoval dva avtomobila. Nepridipravi so se zadrževali tudi na avtocesti, saj sta neznanca pred cestninsko postajo Torovo oškodovancu med menjavo pnevmatike izmaknila denar in dokumente, policisti pa so obravnavali tudi vloma v vozili na počivališčih. Na počivališču Voklo je voznik v avtomobil natočil gorivo in se brez plačila odpeljal, a so ga izsledili na mejnem prehodu Obrežje. V Loki pri Tržiču je storilec iz odklenjenega avtomobila vzel nekaj predmetov, vlomilci so obiskali tudi stanovanjski hiši v Predosljah in Strahinju ter pomožni objekt na Smledniški cesti v Kranju, od koder so odnesli denar in druge predmete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / nedelja, 12. julij 2009 / 07:00

Prvič s kondicijskim trenerjem

Telemark smučar Luka Pintar si želi v vrh svetovnega telemarka.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 29. junij 2016 / 12:04

Over forty že deset let

Glasbena skupina OF praznuje deset skupnih let. V svojih vrstah imajo tudi ministra.

Medvode / sreda, 29. junij 2016 / 11:58

Pobratenja krepijo Evropo

Medvode so gostile mednarodno srečanje prijateljev iz petih evropskih držav. Slavnostna govornika sta se dotaknila tudi odločitve Velike Britanije za izstop iz Evropske unije.

Kultura / sreda, 29. junij 2016 / 11:45

Mazzinijevo leto

Letošnjega kresnika je za roman Otroštvo prejel pisatelj, kolumnist in scenarist Miha Mazzini.

Šport / sreda, 29. junij 2016 / 11:44

Elan vnovič na vrhu

Tridnevno dogajanje na drugi tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj v Lescah je slovenskim padalcem prineslo trojne stopničke.

Kranj / sreda, 29. junij 2016 / 11:41

Šest kandidatk, a nov razpis

Po dolgi polemiki so se kranjski mestni svetniki odločili, da razpis za novo ravnateljico Kranjskih vrtcev ponovijo.