Marljivi udeleženci osnovnega tečaja za gasilce PGD Hotemaže / Foto: Peter Bukovnik

V PGD Hotemaže ne počivajo

Gasilci PGD Hotemaže so že prvo četrtino letošnjega leta začeli s polno paro.

Hotemaže – Držali so obljubo in tako odpeljali gasilsko mladino na zasluženi izlet v Terme Čatež, kjer so preživeli aktivno čudovit dan. Izleta se je udeležilo 24 pionirjev skupaj z mentorji. Zahvala gre sponzorjem, del stroškov izleta pa so pokrili tudi otroci, ki so čez vse leto po vasi pridno zbirali odpadni papir.

Društvo je na občnem zboru iz poročil ugotovilo, da je za njimi eno najuspešnejših let v zgodovini delovanja društva. To je razvidno tudi iz točkovanja Občinskega gasilskega poveljstva, kjer so zbrali kar 26 odstotkov več točk kot lani. V marcu so začeli izvajati strokovna predavanja za operativno enoto, s katerimi dvigujejo nivo strokovnega znanja gasilcev.

Eden od presežkov je zagotovo tudi organizacija osnovnega tečaja za gasilce, ki ga PGD Hotemaže organizira za celotno GZ Kokra. Tečaj je obiskovalo 31 kandidatov, od tega štirje člani društva. Kar pet predavateljev, ki so vložili ogromno truda v pripravo predstavitev in kakovostno izvedli predavanja, je članov društva, eden pa je član PGD Šenčur. Tečaj so zaključili nedavno s pisnim testom in svečano podelitvijo diplom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sreda, 15. april 2020 / 15:14

Študija bo dala prave podatke o okuženih

Po zadnjih podatkih imamo v Sloveniji 28 novih okužb s covidom-19, pet ljudi je umrlo. Širša raziskava oziroma študija bo pokazala, kako je novi koronavirus razširjen v Sloveniji. Zagotovo pa bodo pos...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 7. september 2007 / 07:00

V Komendi 3.500 upokojencev

Premražene upokojence je na četrtkovem gorenjskem srečanju še najbolj "ogrela" napoved, da se bodo pokojnine novembra predvidoma zvišale za dva odstotka.

Kamnik / petek, 7. september 2007 / 07:00

Kamnik vabi narodne noše

Začeli so se 37. Dnevi narodnih noš v Kamniku - vrhunec v nedeljo popoldne s tradicionalno povorko skozi mesto.

Splošno / petek, 7. september 2007 / 07:00

Štiriindvajset ur po treh desetletjih

Na Ukovi so skočili v vodo maratonski plavalci, tisti, ki so nekoč plavali prvi štafetni maraton čez dan in noč ter mlajši, ki so jim pomagali, da so še enkrat zmogli do cilja.

Preddvor / petek, 7. september 2007 / 07:00

Grad Dvor kliče po obnovi

Ministra za šolstvo Milana Zvera, ki se je prvi šolski dan mudil v Preddvoru, so povabili tudi na ogled gradu Dvor, ki je v lasti ministrstva in nezadržno propada.

Splošno / petek, 7. september 2007 / 07:00

Spomini so še živi

Pred kratkim je "praznovala" tridesetletnico legendarna Lada Niva.