Pobegla krava je eno uro zaposlovala gasilce in policiste na Bledu, preden so jo spravili nazaj na voz. / Foto: Facebook (Gasilci Bled)

Pobegla krava divjala po Bledu

Pobegla krava je v ponedeljek popoldne približno eno uro zaposlovala gasilce in policiste na Bledu, preden so jo spravili nazaj na voz.

Bled – »Časi so se res spremenili. Še pred tridesetimi in več leti so kmetje vsako leto skozi Bled gnali živino na pašo na Pokljuko, pa se ni nihče vznemirjal, danes pa nastane cel halo zaradi ene krave na cesti,« je pomočnik poveljnika Prostovoljnega gasilskega društva Bled Boštjan Pernuš komentiral ponedeljkovo dogajanje na Prešernovi cesti na Bledu. Pernuš je bil namreč vodja gasilske intervencije, v kateri so se približno uro ukvarjali s podivjano kravo, ki je kmetu ušla z voza.

Blejske policiste so v ponedeljek okoli 17.20 obvestili, da po Prešernovi cesti na Bledu mimo hotela Astoria proti gasilskemu domu teče podivjana krava, ki se je lastniku strgala z verige. »Približno uro je trajalo, da so jo gasilci spravili najprej na travnik in nato nazaj na voz. Krava škode po naših podatkih ni povzročila, je bil pa v času intervencije oviran promet na Prešernovi cesti,« je pojasnil Bojan Kos, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj. O dogodku sta bila obveščena tudi lovec in veterinarski inšpektor, je dodal.

Potem ko je krava pobegnila in sta jo kmet in pomočnik pastirja skušala ujeti, se je dodatno preplašila in začela nenadzorovano begati po cesti. Pri gasilskem domu na Bledu so jo nato spravili na travnik, vmes pa se je okoli nje že nabrala množica radovednežev, kar jo je najverjetneje znova preplašilo in je spet začela divje tekati naokoli. »Malo smo jo lovili po Bledu, nazadnje pa smo jo le ujeli z vrvjo in jo vnovič spravili na travnik, kamor je lastnik spustil še druge krave, da se je podivjana krava lažje pomirila. Po približno petnajstih minutah je bila že nazaj na vozu,« je opisal Pernuš.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 28. maj 2018 / 16:53

Poslikava panjskih končnic v registru

Ljubljana – Na ministrstvu za kulturo je bila 17. maja v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije vpisana enota Poslikavanje panjskih končnic z nosilko Anjo Bunderla. »Vpis je zelo pomemben z...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sobota, 23. april 2016 / 21:29

Dan zdravja

Na Jesenicah so se odločili, da bodo odslej vsako leto pripravili dan zdravja za občane.

Razvedrilo / sobota, 23. april 2016 / 21:28

Mladi kuharski mojstri

Projekt KuhnaPaTo, ki mlade kulinarične navdušence vzpodbuja k ohranjanju domače prehranske kulturne dediščine, se je končal z veličastnim sklepnim tekmovanjem v Hotelu Union.

Slovenija / sobota, 23. april 2016 / 21:25

Bošnjak novi sodnik v Strasbourgu

Odvetnika Marka Bošnjaka so za novega slovenskega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu izvolili z veliko večino glasov.

GG Plus / sobota, 23. april 2016 / 21:22

Živali okoli nas

»Branje sledov je starejše od človekove pokončne hoje. Nekoč je bilo pogoj za preživetje v naravi, danes pa ima čisto drugačen namen, čeprav smo tudi dandanašnji nenehno v lovu za nečim: za najbolj...

Nasveti / sobota, 23. april 2016 / 21:11

Odlike belušev

Ravnaj z belušem kot z žensko, je izrek Karl-Heinza Funkeja, nemškega politika in v letih 1998–2001 tudi ministra za prehrano … Nežno ga primemo za glavico in potem občuteno božamo navzdol...