Na ocenjevanju najvišja ocena za namaz Bučko
Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju bo od 19. do 22. maja razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo kmetije iz Slovenije in zamejstva predstavile različne kmečke prehranske izdelke. V okviru razstave se je že začelo ocenjevanje po posameznih skupinah izdelkov. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja konzervirane zelenjave. Med dvanajstimi izdelki, ki so dosegli najvišjo oceno – dvajset točk, je tudi zelenjavni namaz Bučko, ki ga je na ocenjevanje dala Dragica Štirn s Suhe pri Predosljah. Poleg nje bodo zlato priznanje prejeli še Štefan Gorjanc iz Mavčič za kislo zelje, Klemen Jarc iz Voklega za kislo repo, Milan in Marinela Rojnić iz Domžal za divje beluše v kisu in Jožef Šink s Suhe pri Predosljah za kislo repo. Srebrno priznanje bodo dobili Jože Bobnar iz Vogelj za kislo repo in za kislo zelje, Bernardka Hribar iz Kališa pri Stahovici za zelenjavno mešanico, Marko Kuhar iz Zgornjih Dupelj za »tadomačo papriko« in Klemen Jarc za kislo zelje, bronasto pa Jožica Logar iz Vogelj za kumarice v kisu in za mešano zelenjavo v kisu, Peter Burger iz Komende za rdečo peso in Primož Zupan s Prebačevega za kislo zelje v glavah.