Srečko Štagar / Foto: Primož Pičulin

Štagarjevih štirideset

Srečka Štagarja Kranjčani pa tudi številni Gorenjci po­znajo predvsem kot organizatorja prireditev, takšnih in drugačnih. Rodil se je sicer v Trbovljah, njegova mama je doma iz vinorodnih Haloz, sam pa je prišel na Gorenjsko pred slabimi 21 leti, ko se je odločil za študij v Kranju. In je ostal.

Danes živi na Podreči, kjer so mu dan pred njegovim štiridesetim rojstnim dnem, 14. marca, sosedje postavili tudi mlaj. Ostaja v organizaciji prireditev in dogodkov, zaposlen je na Zavodu za turizem in kulturo Kranj, kjer smo slavljenca zmotili v njegovem delovnem okolju in ga ujeli v fotografski objektiv.

Ker praznuje 15. marca, je letos živahno dogajanje okoli obletnice združil z irskim praznikom svetega Patrika, ki goduje 17. marca; nadgradil ga je z obiskom Planice in verjetno proslavljal tudi še kakšen dan po končanem pestrem in glasnem dogajanju ob koncu tedna.

Marca letos pa sta štirideseti rojstni dan praznovala tudi hrvaški pevec Petar Grašo in kuharski mojster, sicer Gorenjec, ki kreira in ustvarja v kulinariki v ljubljanskem Strelcu, Igor Jagodic.

Petar je vstopil v četrto desetletje 19. marca, Igor pa dan prej.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 15. avgust 2007 / 07:00

Vrtcem in šolam boljši pogoji

Mestna občina Kranj je v mesecu juliju od javnih zavodov zvedela, s katerimi problemi se srečujejo po šolah in vrtcih. Za ustanovitelja so najbolj pomembni problemi v zvezi z zagotavljanjem pogojev...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Anketa: Predstavili lokalne jedi

Potuj z jezikom je letošnja tema že 27. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na turističnih tržnicah v Kranju so gorenjski osnovnošolci v torek in četrtek predstavili tipične lokalne jedi v svojem n...

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Prepriča že sam okus

Ob zadnjih prehranskih aferah postaja še pomembneje, od kod izvira hrana, ki konča na naših krožnikih. Lokalno pridelana hrana je namreč najbolj kakovostna in varna.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Forum trajnostnega razvoja

Družbe v skupini Elektro Gorenjska letos tretjič zapored organizirajo brezplačni posvet Forum o obnovljivih virih (OVE) in učinkoviti rabi energije (URE).

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Učinkovito nižanje stroškov

Model pogodbenega financiranja, kjer ukrepe za učinkovito rabo energije financira tretji partner, omogoča gospodarskim družbam in drugim institucijam prihranke pri energetskih stroških.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

O toplotnih in fotonapetostnih sistemih

Pred dnevi je Drago Papler izdal knjigo Osnove uporabe solarnih toplotnih in fotonapetostnih sistemov, ki zajema vse vidike alternativne oskrbe z električno energijo s pomočjo neusahljivega in ek...