Odslej udobneje na Zvoh

Na Krvavcu bodo do začetka nove smučarske sezone temeljito obnovili dvosedežnico Zvoh.

Krvavec – Čeprav je Krvavec v zadnjih dneh pobelilo, prvo smuko v novi sezoni tako kot običajno načrtujejo za konec novembra. »Na zasneževanje smo sicer že pripravljeni, a po naših izkušnjah bomo zasneževati začeli v začetku novembra, ko bodo dolgotrajne nizke temperature,« je dejal vodja prodaje v RTC Krvavec Luka Vrančič.

Na krvavškem smučišču tudi za novo smučarsko sezono pripravljajo novosti. Potem ko jim je sredi lanske sezone inšpektor zaprl dvosedežnico Zvoh, bodo to do začetka nove sezone temeljito obnovili. »Namestili bomo nove sedeže in prižemke, obnovili pa smo že vstopno mesto na žičnico, kar bo omogočilo varnejše vstopanje in s tem nekoliko hitrejše obratovanje dvosedežnice Zvoh,« razlaga Vrančič. Obnova dvosedežnice Zvoh je stala 490 tisoč evrov.

In še ena razveseljiva novica za ljubitelje Krvavca. Cene odraslih smučarskih vozovnic bodo namreč v sezoni 2009/10 ostale na ravni lanske zime, medtem ko so v RTC Krvavec cene otroških, študentskih in seniorskih (po novem nad 65 let) smučarskih vozovnic celo znižali. V ceniku je dodana nova kategorija obiskovalcev - mladi od 14. do 19. leta. »Namesto dopoldanskih in popoldanskih smo uvedli dve-, tri-, štiri- in peturne smučarske vozovnice, kar je bolj pravično za tiste, ki pridejo na smučanje malo kasneje,« je razložil Vrančič.

Smučarske vozovnice so sicer trenutno v predprodaji (do 15. novembra), cene pa so znižane za dvajset odstotkov.

Na Krvavcu zadnja leta veliko pozornosti posvečajo tudi poletni sezoni, ki se je končala 11. oktobra. Letošnja poletna sezona je bila primerljiva z lansko, z nihalko pa se je poleti na Krvavec popeljali okoli devet tisoč obiskovalcev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / nedelja, 23. april 2017 / 07:16

Prometna strategija sprejeta

Dokument daje možnost za kandidiranje na razpisih za nepovratna sredstva.

Objavljeno na isti dan


Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Obnova cerkve v Naklem

Naklo - Na župnijski cerkvi sv. Petra v Naklem obnavljajo streho stavbe razen zvonika. Dela, ki jih od začetka marca opravlja podjetnik iz Domžal, bodo končana predvidoma v dveh...

Bohinj / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Zablesteli za kulturni praznik

Osnovnošolci so pripravili prireditev za kulturni praznik, ki ga Bohinjci praznujejo na obletnico rojstva pisatelja Janeza Mencingerja.

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Dražji programi vrtcev

Naklo - Občinski svetniki v Naklem so na seji 27. marca obravnavali predlog Osnovne šole Naklo za uskladitev cen programov v vrtcih s povišanimi stroški. Kot je pojasnil ravnatel...

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Mir in pokoj storžiških žrtev

V soboto so na pokopališču v Naklem pokopali štiri od šestih žrtev iz Strahinja in Police, ki so bili pokopani v skritem grobišču pod Storžičem.

Zanimivosti / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Nocoj bo en lep večer

Moški pevski zbor Peter Lipar pri Društvu upokojencev Kranj praznuje 45-letnico delovanja. Slavnostni koncert bo ta petek v avli Mestne občine Kranj.