Klanje perutnine in pakiranje perutninskega mesa
Kranj – V četrtek, 7. aprila, ob 9. uri bo v sejni sobi KGZ Sloga Kranj na Primskovem predavanje o ureditvi prostora za klanje perutnine ter o pripravi in pakiranju perutninskega mesa. Predavala bosta Matej Demšar in Robi Koblar iz kranjskega območnega urada uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki bosta predstavila registracijo tovrstne dejavnosti, ureditev prostorov, označevanje, hlajenje in transport mesa, ravnanje s klavniškimi odpadki, vodenje evidenc, storitve klanja in pakiranja, zahtevano usposobljenost ... Po predavanju bo ogled klanja in pakiranja perutnine na domačiji Tomaža Ažmana na Suhi pri Predosljah. Prijave sprejemajo do srede, 6. aprila, opoldne kmetijske svetovalke Vanja Bajd Frelih, Milena Črv in Ana Beden, ki tudi dajejo informacije o stroških na udeleženca.