Konstitutivna seja novega sveta javnega zavoda TNP / Foto: Tina Dokl

V ospredju razvoj parka

Na konstitutivni seji se je v sredo zbral novi svet javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP). Obravnavali so tudi program dela in finančni načrt zavoda za letošnje leto.

Bled – Svet javnega zavoda TNP po novem vodi Bojan Dejak, ki so ga v svet imenovali kot predstavnika ministrstva za okolje in prostor. Po njegovem mnenju je zavod v preteklem obdobju naredil velik korak naprej glede upravljavskih nalog, investicij in projektov ter dosegel zavidljivo raven delovanja. »V naslednjem obdobju nam zakon, sprejet leta 2010, nalaga določene naloge, povezane z razvojem parka in upravljavskim načrtom, kar bo v ospredju v mandatu novega sveta zavoda,« je poudaril Dejak in dodal, da je po izobrazbi ekonomist, zato verjame, da mu bo uspelo najti sredstva za udejanjanje zastavljenih nalog.

V javnem zavodu TNP letos načrtujejo 1,9 milijona evrov prihodkov, od tega naj bi 1,5 milijona evrov zagotovilo ministrstvo za okolje in prostor. V. d. direktorja TNP Bogomil Breznik je kot eno ključnih letošnjih nalog poleg sprejetja načrta upravljanja na vladi izpostavil nadaljevanje finančne konsolidacije poslovanja zavoda, ki je še vedno v obdobju sanacije. Ob tem ocenjuje, da jim je v preteklem letu uspelo ogromno, saj so zmanjšali posojila in mesečne obroke. V prihodnje bodo poskušali še skrajšati rok sanacije in ga z leta 2020 prestaviti na 2018. Verjame, da bo sodelovanje z novoimenovanim svetom konstruktivno in uspešno, tudi novi predsednik sveta je zavodu zelo naklonjen in dobro pozna področje delovanja zavoda, pravi Breznik. Tudi Dejak je ob nastopu mandata predsednika sveta poudaril, da se nadeja konstruktivnega dela v svetu tudi vnaprej.

Javni zavod TNP je objavil tudi javni razpis, s katerim iščejo novega direktorja. Breznik je pojasnil, da se bo prijavil tudi sam, čeprav je njegovo imenovanje za vršilca dolžnosti pred enim letom naletelo na buren odziv med takratnimi svetniki, saj jih s svojim načrtom ni prepričal. 15-dnevni rok za prijave se izteče v začetku marca, novega direktorja pa bodo lahko izbrali sredi prihodnjega meseca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 19. april 2010 / 07:00

Hiter je samo na dirkališču

Naš skakalni šampion Robert Kranjec te dni uživa tudi na motorju, kot policist pa opozarja, da ceste niso dirkališče in da je obilico adrenalina mogoče sprostiti na bližnjem Grobniku.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 15. december 2012 / 07:00

Zgodbe desetih uspešnih Slovenk

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu je organiziral v začetku tedna na Brdu okroglo mizo na temo "Slovenka v sodobnem, globalnem svetu". Z njo je želel opozoriti na uspešne Slovenke, ki...

Šport / sobota, 15. december 2012 / 07:00

Odločili večja želja po zmagi in borbenost

Kranj - S tekmo med mlajšimi in starejšimi veterani so se vaterpolisti kranjskega Triglava minulo nedeljo spomnili nekdanjega odličnega velikega športnika in še večjega prijatelj...

Šport / sobota, 15. december 2012 / 07:00

Fak nazadoval, Gregorinova napredovala

Po četrtkovem moškem in petkovem ženskem sprintu sta bili danes na Pokljuki še biatlonski tekmi svetovnega pokala v zasledovanju.

Šport / sobota, 15. december 2012 / 07:00

Rok Perko drugi v Val Gardeni

Tržičan Rok Perko je s startno številko 35 na zahtevnem smuku v Val Gardeni celo prevzel vodstvo, nato pa ga je prehitel le Američan Nyman.

GG Plus / sobota, 15. december 2012 / 07:00

Kaj je zares vredno?

Predstavljajte si kamnito hiško v idilični primorski vasici. Pred hiško dvorišče, ob robu še cvetijo rože in nekaj zelišč. Figovo drevo spušča liste, kot bi postiljalo mehko ležišče. Ne bodo dolg...