Prvi se je po progi spustil Maks, sin nedavno preminulega Draga Grubelnika, v spremstvu Reneja Mlekuža. / Foto: arhiv dogodka (Jure Makovec)

Živahno v Kranjski Gori

V četrtek je v Ljudskem domu nastopil domačin Denis Porčič - Chorchyp, petek je bil posvečen spominu na smučarja Draga Grubelnika, sobota pa prestižnim jeklenim lepotcem.

Pot samuraja, Chorchypova glasbena plošča, pravzaprav od svojega nastanka pred šestimi leti ni nikoli doživela prave predstavitve. Tako se je Chorchyp odločil, da to stori na pravi način kar v domačem kraju v Ljudskem domu. Na odru in pod njim so se mu tako v četrtek pridružili prijatelji, nastopajoči, oglasili so se tudi člani priljubljene skupine Kocka, raperskega šesterca, katerega član je bil tudi Chorchyp.

V petek pa je Kranjska Gora gostila 1. Grubin memorial, nočno veleslalomsko tekmo v spomin na preminulega slovenskega smučarja Draga Grubelnika – Grubo. Celoten dogodek je imel močno dobrodelno noto, dobili pa smo tudi kralja veleslaloma. Celoten izkupiček so namreč namenili petletnemu Maksu, sinu Draga Grubelnika. Memorial so organizirali njegovi smučarski prijatelji, pobudo za nočno veleslalomsko tekmo pa je dal njegov najboljši prijatelj in dolgoletni 'cimer' Rene Mlekuž. Več kot dvesto smučarjev se je preizkusilo na snežni strmini in tako s plačilom startnine pomagalo pri zbiranju sredstev za Maksa. Med njimi tudi številna znana imena slovenske smučarije, glasbeniki, televizijci … Naziv kralj veleslaloma pa je šel v roke Mitji Dragšiču.

Po tekmi se je dogajanje preselilo v središče Kranjske Gore in nadaljevalo glasbeno. Nastopili so tudi nekateri člani Siddharte, najljubše skupine Draga Grubelnika.

Zanimiva pa je bila poteza smučark Tine Maze in Lindsey Vonn, ki sta za namen licitacije podarili svoj tekmovalni dres v želji, da vsaj nekoliko pomagata Dragovi družini za lažji jutri. Izklicna cena za vsak dres je 1500 evrov, licitacija pa traja do 29. februarja 2016.

Februarja pa se je za konce tedna v Kranjsko Goro ponovno s svojimi prvovrstnimi športnimi užitki, adrenalinom, poskusnimi vožnjami z najnovejšimi bavarskimi lepotci in njihovim inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona, zabavnim programom in letos tudi kulinaričnim doživetjem vrnila dežela BMW xDrive. Višek je dogajanje doseglo v soboto, kar je še dodatno okronal lep sončen dan. Začelo se je v hotelu Skipass, kjer so nam predstavniki BMW Group Slovenija predstavili celotno doživetje, Tina Maze je postala nova zmagovalna ambasadorka omenjene avtomobilske znamke, na snežni plaži BMW, kjer se je kar naprej nekaj dogajalo, pa so se oglasili tudi slovenski biatlonci. S kulinaričnimi dobrotami nas je tokrat razvajal kuharski mojster Uroš Štefelin, družbo pa so mu delali še nekateri kuharji znanih gorenjskih gostiln.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 2. marec 2020 / 19:39

Javna obravnava uredbe o modelih vrednotenja

Kranj – Ministrstvo za okolje in prostor je že pred časom v javno obravnavo dalo uredbo o določitvi modelov vrednotenja nepremičnin, ki jo mora vlada sprejeti do konca marca. Komentarje pričakujejo...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 23. februar 2016 / 20:00

Živahno v Kranjski Gori

V četrtek je v Ljudskem domu nastopil domačin Denis Porčič - Chorchyp, petek je bil posvečen spominu na smučarja Draga Grubelnika, sobota pa prestižnim jeklenim lepotcem.

Nasveti / torek, 23. februar 2016 / 20:00

Tanja odgovarja

Zanimajo me služba, ker že dolgo nimam nikakršnega uspeha, ljubezen in zdravje. Prav tako sprašujem enako za sestro.

Zanimivosti / torek, 23. februar 2016 / 17:24

Razglednice iz Bosne (2)

Prav univerzitetna knjižnica Vijećnica predstavlja enega izmed simbolov Sarajeva, mesta, ki je v devetdesetih doživljalo katastrofalno vojaško obleganje s strani JLA. Na svoj odpor ter vztrajanje v...

Mularija / torek, 23. februar 2016 / 18:57

Spoznali veliko novega

Za pestro dogajanje med počitnicami so minuli teden poskrbeli tudi pri Ljudski univerzi Kranj. V okviru centra za družine so pripravili zanimive, zabavne, družabne in poučne delavnice.

Kultura / torek, 23. februar 2016 / 18:05

Pisma, poslana iz strelskih jarkov

V Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici je na ogled razstava pisem, ki jih je prijatelju Stanu Kosovelu, starejšemu bratu bolj znanega pesnika Srečka Kosovela, pisal njegov prijatelj, slikar Veno Pilon.