Veliko dobre volje
Nekaj so je bili Medvoščani že deležni, ponovno pa se dobra volja vrača v kraj s prireditvijo Petdeset odtenkov dobre volje. Restavracija kranjskogorskega Skipassa pa je gostila prvi kulinarični večer letos.
Medvode so bile in bodo v teh dneh kraj dobre volje. Za veliko smeha so v soboto poskrbeli člani dramske skupine KUD Oton Župančič Sora. V tamkajšnjem kulturnem domu so še tretjič zaigrali komedijo Pacienti v čakalnici in navdušili občinstvo. Predstavo avtorja Andreja Jelačina je režiral Boštjan Luštrik iz Goričan, ki ga lahko srečate tudi v Turistično-informacijskem centru v Medvodah. Izbral je preverjeno ekipo domačih igralcev.
V četrtek pa bo v Športni dvorani Medvode butični gala dogodek z naslovom Petdeset odtenkov dobre volje – prireditev ob slovesni razglasitvi ambasadorja dobre volje 2015 Slovenec leta. Med drugimi bodo nastopili tudi Čuki, Prifarski muzikanti, Rock Partyzani, Moped Show, Adi Smolar, pa domači izvajalci, kot so Jana Šušteršič, Lovski pevski zbor Medvode in Godba Medvode.
Lahko bi rekli, da je petkov kulinarični dogodek z vinarjem Marjanom Simčičem odprl letošnjo sezono okusnih večerov v kranjskogorskem hotelu Skipass. Dogajanje je pod novim vodstvom mladega in dinamičnega šefa kuhinje Mojmirja Šiftarja teklo utečeno, brez zapletov. Hrana je bila okusna, a pri devetih hodih človek že rahlo izgubi občutek za čas in si težko izbere najljubšo jed z menija. Izjemna je bila čista fazanova juha z viskijem Ardbeg, postrežena v kozarcu za vino. Spremljala jo je okusna ocvirkova pogačica v obliki makrona. Tudi krompirjev njok je pustil svoj vtis. Ingverjev sorbet se je dobro zlil z limetinim želejem, a moj zmagovalec je bil rahlo dimljen hrbet muflona s peteršiljevo kremo, reducirano divjačinsko osnovo, pečeno rdečo peso in pesinimi drobtinami s tobakom. To je bila šesta postrežena jed, potem sem omagala in se odpovedala še nadaljnjim trem.
Simčičev souvignasse 2014 je zanimal predvsem avstrijske goste, tako da je imelo strežno osebje z razlaganjem o nekdanjem furlanskem tokaju kar precej zahtevno nalogo. Rebula istega letnika ravno tako ni razočarala, chardonnay 2012 in leto dni mlajši sauvignon blanc sta bila dober uvod v pinot noir 2011 iz magnum steklenice, za fanfarni konec pa sta seveda poskrbela rdeči in beli Teodor 2008. Rdečega so postregli k suho zorjeni govedini na pireju zelene, belega pa k posebnemu in zadnje čase vse bolj priljubljenemu siru Jamarju s hruškovo mostardo.