Pod Krvavcem je dišalo od dobrot
V Adergasu je prejšnji petek dišalo od dobrot. Mize so bile polne najrazličnejših dobrot iz »špajze«.
Adergas – Člani KUD Pod lipo iz Adergasa in gospodinje iz vasi pod Krvavcem so namreč zelo uspešno pripravili v dvorani v Adergasu drugo prireditev Pokukajmo v špajzo, na kateri se je z dobrotami predstavilo 22 gospodinj iz vasi pod Krvavcem. Predstavile so ozimnico, okusne marmelade iz najrazličnejšega sadja, tudi iz kivija, kutine in kakijev, sadne sokove, posušeno sadje, domače žganje, likerje, med, jabolčni kis, zdravilna zelišča, kruh, pečen v krušni peči, ocvirke, domače salame, piškote, potice, krofe in najrazličnejše paštete. Številnih pohval so bili deležni tudi sladki in kisli pripravki za zimske dni pa tudi kulturni program, ki so ga pripravili člani domačega kulturnega društva. Mlečne izdelke je predstavil Igor Jerina s Trate, z jedmi iz 'špajze' so navdušile tudi gospodinje s kmetij Angela Rozman, Slemčeva s Praprotne Police, Darja Vreček, Boštjanova s Trate, in Nataša Zupin, Mrkuševa s Praprotne Police. Okusne marmelade so obiskovalci lahko poskusili skupaj s palačinkami, ki sta jih pekla Nejc Selan in Marjan Kepic. Priznani slovenski kuhar Jože Bukovinski iz Velesovega je predstavil okusne cerkljanske žlikrofe, cerkljansko jed po njegovem receptu. Stregli naj bi jo v gostilnah pod Krvavcem, vse sestavine za pripravo jedi pa je Jože zbral v vaseh pod Krvavcem.