Gospodinje so postavile na ogled dobrote iz 'špajze', moški pa so pripravili palačinke.

Pod Krvavcem je dišalo od dobrot

V Adergasu je prejšnji petek dišalo od dobrot. Mize so bile polne najrazličnejših dobrot iz »špajze«.

Adergas – Člani KUD Pod lipo iz Adergasa in gospodinje iz vasi pod Krvavcem so namreč zelo uspešno pripravili v dvorani v Adergasu drugo prireditev Pokukajmo v špajzo, na kateri se je z dobrotami predstavilo 22 gospodinj iz vasi pod Krvavcem. Predstavile so ozimnico, okusne marmelade iz najrazličnejšega sadja, tudi iz kivija, kutine in kakijev, sadne sokove, posušeno sadje, domače žganje, likerje, med, jabolčni kis, zdravilna zelišča, kruh, pečen v krušni peči, ocvirke, domače salame, piškote, potice, krofe in najrazličnejše paštete. Številnih pohval so bili deležni tudi sladki in kisli pripravki za zimske dni pa tudi kulturni program, ki so ga pripravili člani domačega kulturnega društva. Mlečne izdelke je predstavil Igor Jerina s Trate, z jedmi iz 'špajze' so navdušile tudi gospodinje s kmetij Angela Rozman, Slemčeva s Praprotne Police, Darja Vreček, Boštjanova s Trate, in Nataša Zupin, Mrkuševa s Praprotne Police. Okusne marmelade so obiskovalci lahko poskusili skupaj s palačinkami, ki sta jih pekla Nejc Selan in Marjan Kepic. Priznani slovenski kuhar Jože Bukovinski iz Velesovega je predstavil okusne cerkljanske žlikrofe, cerkljansko jed po njegovem receptu. Stregli naj bi jo v gostilnah pod Krvavcem, vse sestavine za pripravo jedi pa je Jože zbral v vaseh pod Krvavcem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 15. avgust 2007 / 07:00

Dve desetletji preobrazbe

Pred dvajsetimi leti je češka Škoda izdelala prvi primerek modela Favorit.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 2. april 2016 / 14:17

Pri cikastem govedu vse težje najti primernega bika

Cika, ki je edina slovenska avtohtona pasma goved, postaja zaradi svojih lastnosti vse bolj zanimiva za rejo na manjših, samooskrbnih kmetijah. Stalež se povečuje, po zadnjih podatkih približno tisoč...

Škofja Loka / sobota, 2. april 2016 / 14:14

Na Jesenkovem popoldnevu promocija naravoslovja

V spomin na Frana Jesenka, slovenskega botanika in genetika, rojenega v Škofji Loki, so že petič zapored pripravili Jesenkovo popoldne.

Kranj / sobota, 2. april 2016 / 14:12

Novo vozilo za gasilce iz Predoselj

Komaj so gasilci iz Predoselj dobili novo vozilo, že so z njim odšli na prvo intervencijo in ga uporabili še pred sredino uradno slovesnostjo na sedežu Gasilske zveze Mestne občine Kranj.

Preddvor / sobota, 2. april 2016 / 14:12

Pri šoli več športnih igrišč

Preddvor – Spomladi se je v Preddvoru nadaljevala obnova športnih igrišč pri osnovni šoli, ki so jo začeli septembra lani. Občina Preddvor je temu letos namenila 200 tisoč evrov, medtem ko je skupn...

Razvedrilo / sobota, 2. april 2016 / 14:09

Pojesti bom moral še kar nekaj žgancev

Namesto kviza Vem! s prvim aprilom na TV Slovenija prihaja nov kviz Taksi, ki bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.25 na prvem programu.