Klapa Mali grad / Foto: A. B.

Srečanje klap v Kamniku

Tokat je bilo srečanje že enajstič, klape so nastopile v dvorani OŠ Toma Brejca Kamnik. Sodelovale so klapa Mali grad iz Kamnika kot gostiteljica srečanja in gostujoče Spalatos iz Splita, Kamik iz Kostrene, Galešnik s Hvara, Kvarner iz Bakarja, Žrnovnica iz istoimenske Žrnovnice (Split) in edina ženska klapa Žurnada iz Bribira.

Ene so na srečanju nastopile prvič, med njimi pa najdemo tudi take, ki so v preteklosti že prepevale na kamniškem odru ali pa se srečanja udeležijo vsako leto. Klapa Kvarner je ena tistih, ki se je srečanja tako udeležila že enajstič.

Z Borisom Selkom smo spregovorili nekaj besed o gostiteljici, klapi Mali grad. Njeni člani prihajajo iz Kamnika, Komende, okolice Metlike in Grosuplja. So pa aktivni tudi v Mestni godbi Kamnik, različnih zborih in Folklorni skupini Tine Rožanc ter še v nekaterih glasbenih sestavih. Izvedeli smo, da so poleg Borisa Selka člani klape Mali grad še Roman Zorman, Toni Rajk, Bojan Kotnik, Fredi Pišek, Marjan Plemeniti, Blaž Kladnik in France Plahuta. Gostujoči na mandolini je bil Milan Kontarček, umetniški vodja klape je Primož Leskovec, večinoma pa o stvareh v klapi odločajo vsi člani.

Klapa Mali grad bo v začetku drugega leta praznovala že trinajsti rojstni dan, precej je koncertirala po Italiji, Avstriji, obiskala celo Veliko Britanijo, nastopala z znanimi klapami in priljubljenimi hrvaškimi pevci in pevkami.

»V zadnjem letu je bilo najodmevnejše gostovanje oziroma turneja na jugu Italije pri manjšini moliških Hrvatov; bili smo gosti srečanj klap v Grobniku in Voloskem pri Opatiji, nekaterim nastopom na Hrvaškem pa smo se žal zaradi obveznosti odpovedali,« razlaga Boris. Načrti za prihodnost? »Nadaljevanje tega, kar smo počeli do sedaj, in dokončanje snemanja druge zgoščenke,« zaključi Selko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / torek, 27. februar 2007 / 06:00

Koprčan kupil hotel Planinka na Jezerskem

Hotel Planinka na Jezerskem je bil januarja prodan koprskemu hotelirju Samo Vodišku.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 6. avgust 2015 / 13:38

Kolesarjenje

Počitnice so na polovici, podobno tudi moj dopust. Naš poletni dopust v grobem pomeni morje, kolesarjenje in planinarjenje. Vmes se zgodi še kaj 'nepredvidenega'. Prejšnji teden smo kolesarili po P...

Kamnik / četrtek, 6. avgust 2015 / 13:28

Razstava starodobnih motorjev Indian

Kamnik – Hotel Malograjski dvor in Društvo starodobnih vozil Kamnik vabita na odprtje razstave starodobnih motorjev znamke Indian ter razstavo fotografij starodobnih vozil fotografa Janeza Kukca Me...

Zanimivosti / četrtek, 6. avgust 2015 / 13:25

Mladostniki premalo telesno dejavni

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil podatke raziskave o zdravju v šolskem obdobju, ki kažejo, da je vse manj mladostnikov telesno dejavnih.

Slovenija / četrtek, 6. avgust 2015 / 13:24

Upokojenci z ministrico za zdravje

Vodstvo Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) se je srečalo z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc in njenimi sodelavci ter predsednikom državnega sveta Mitjo Bervarjem.

Gospodarstvo / četrtek, 6. avgust 2015 / 13:16

V Koroni začeli z investicijami

V kranjskogorskem Hitovem igralniško-zabaviščnem centru Korona so popolnoma prenovili prvo nadstropje hotela in tako pridobili štiri sobe in dva apartmaja. Prenova je trajala dobrih sedem tednov, inve...