Za uspešno sodelovanje med mestoma

Kranj – Mestno občino (MO) Kranj je v petek obiskala delegacija iz Slavonskega Broda (Hrvaška). Uvodno srečanje županov obeh občin, Boštjana Trilarja in Mirka Duspara, je potekalo v znamenju dogovorov o prihodnjem sodelovanju med mestoma, ki do sedaj še nista imeli konkretnih stikov. Slavonski Brod, ki je šesto največje mesto na Hrvaškem in ima približno 59 tisoč prebivalcev, je letos na Mestno občino Kranj naslovil prošnjo za sodelovanje na turističnem, gospodarskem in kulturnem področju. Prve pozitivne posledice ponudbe so se že pokazale, saj so se poleg obiska uradne delegacije v kranjskih rovih ob martinovanju predstavili slavonski vinarji. Člani hrvaške delegacije so se seznanili tudi z novostmi pri delu občinske uprave, ki jih je v prvem letu županovanja v Kranju uvedel župan Boštjan Trilar, ter bili nad njimi navdušeni. Tako bodo v Slavonskem Brodu po kranjskem vzoru kmalu bogatejši za pisarno za zadovoljstvo občanov ter posebno službo za pridobivanje evropskih sredstev ter nudenje pomoči podjetnikom. Vso pohvalo pa so gostje izrekli županu tudi glede pristopa k pripravi Strategije trajnostnega razvoja občine do leta 2030.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 19. junij 2012 / 07:00

"Kralj" Anže Kopitar se vrača v Slovenijo

Hrušica - V soboto je okoli tisoč obiskovalcev Dni športa in zabave na Hrušici prek Skypa pozdravil Anže Kopitar, ki je z ekipo Los Angeles Kings osvojil Stanleyjev pokal. "Upam,...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / četrtek, 19. november 2015 / 19:31

Smrad bo zaustavila pregrada

Zaradi pritožb občanov zaradi smradu z deponije Mala Mežakla so se v JEKO-IN odločili, da bodo na deponiji postavili pregrado, ki bo preprečila možnost vdora deponijskega plina v dolino.

Škofja Loka / četrtek, 19. november 2015 / 11:04

Tranzitni promet na obvoznico

V novembru bodo v Škofji Loki podrobno spremljali prometne tokove po izgradnji južne obvoznice, na podlagi česar bodo pripravili ukrepe za nov prometni režim.

Železniki / četrtek, 19. november 2015 / 11:04

Strožji pogoji za podaljšan čas

V Železnikih nameravajo gostincem poostriti pogoje za pridobitev in odvzem soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času.

Kranj / četrtek, 19. november 2015 / 11:03

Zeleni center na Primskovem

Merkurjev center na Primskovem v Kranju s sončno elektrarno na strehi proizvede 60 odstotkov vse potrebne električne energije. Ob centru odprli polnilnico za električne avtomobile.

Kranj / četrtek, 19. november 2015 / 11:03

Za uspešno sodelovanje med mestoma

Kranj – Mestno občino (MO) Kranj je v petek obiskala delegacija iz Slavonskega Broda (Hrvaška). Uvodno srečanje županov obeh občin, Boštjana Trilarja in Mirka Duspara, je potekalo v znamenju dogovo...