Novembra Okusi Bleda
Bled – Da bi obudili lokalno kulinariko in jo – združeno z modernimi trendi – približali domačinom in obiskovalcem, so se v projekt Okusi Bleda letos prvič povezale tudi blejske restavracije. V novembru jih bo tako sedem ponujalo jedilnike s tremi krožniki svežih lokalnih in sezonskih jedi, pripravljenih na sodoben način, po enotni ceni 15 evrov na osebo. V projektu sodelujejo Restavracija 1906 Bled (hotel Triglav), Vila Bled, Vila Prešeren, restavracija Grill, restavracija Chilli, hotel Astoria in Restavracija Panorama. »Bled ima gotovo svoje, odlične okuse. Odločili smo se, da jih ne skrivamo več le za petične goste, ampak da jih ponudimo tudi širši javnosti. Posebno pomembno je, da naši gostinci uporabljajo lokalno hrano, in prav je, da to tudi pokažejo,« je poudaril direktor Turizma Bled Jaka Ažman.
»Najpomembneje je, da se zavedamo, da smo tu doma in da moramo najboljše, kar imamo, ponuditi gostom. Ne smemo pristati na zahteve agentov po cenenosti. Včasih gre za razliko evra ali dveh, ki prinese kvaliteto; v tem smislu moramo vzgojiti tako turiste kot domačine. In ne pozabimo: ljubezen gre skozi želodec,« je na predstavitvi projekta v sredo poudaril blejski župan Janez Fajfar, na pomislek, da so prireditev pripravili ob istem času, kot jo pripravlja sosednja Radovljica, pa odvrnil: »Ponosni smo na to, kje živimo, uživajmo v tem, kar imamo in ponudimo to svojim gostom in prijateljem. O občinskih mejah, ki so samo formalnost, pa tako ali tako nihče ne razmišlja.«