Nove direktorice knjižnice še ne bo

Na sredini seji kranjski mestni svetniki niso dali soglasja k imenovanju Petre Kejžar Puhar za direktorico Mestne knjižnice Kranj, razpis pa bodo v kratkem ponovili.

Kranj – Najdaljša polemika med svetniki na sredini seji je bila ob predlogu komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, naj svetniki ne dajo soglasja k imenovanju Petre Puhar Kejžar za direktorico Mestne knjižnice Kranj. Medtem ko so nekateri svetniki zagovarjali dejstvo, da je izpolnjevala vse pogoje iz javnega razpisa za mesto direktorice in jo je svet zavoda Mestne knjižnice Kranj izmed petih kandidatov izbral kot najprimernejšo, je kasneje strokovni svet dal negativno mnenje k njenemu imenovanju, saj naj ne bi imela potrebnih kvalifikacij in predvsem izkušenj.

Prav pomanjkanje izkušenj z vodenjem večjega zavoda ali podjetja ter slabi odnosi med zaposlenimi v knjižnici, na kar so v s skoraj enourni razpravi opozarjali tudi svetniki, so bili po mnenju članov komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja odločilni, da Puhar Kejžarjeve niso predlagali kot primerne za novo direktorico in da so se tako odločili tudi svetniki, saj jih je bilo 16 za to, da se ji ne da soglasja, štirje so se vzdržali, šest pa jih je bilo proti takšni rešitvi.

»Za tako pomemben javni zavod kot je knjižnica, ki ima štirideset zaposlenih in 1,2 milijona proračuna, potrebujemo nekoga z več vodstvenimi izkušnjami. Zato se je večina svetnikov tudi odločila, da bi morali razpis ponoviti in poskušali dobiti direktorja ali direktorico z več izkušnjami in vodstvenimi kompetencami,« je po seji povedal župan Boštjan Trilar, ki je prepričan, da bodo z novim razpisom našli pravega za vodenje knjižnice.

Svetniki so na seji sprejeli predlog župana Boštjana Trilarja, da bo podžupan Boris Vehovec funkcijo podžupana od 1. oktobra naprej opravljal poklicno. »Podžupan Vehovec že sedaj na občini dela v povprečju deset ur dnevno, zato mislim, da je smiselno, da funkcijo opravlja poklicno,« je pojasnil župan Trilar in dodal, da naj bi zaenkrat Vehovec ostal edini podžupan.

Prav tako je s soglasjem svetnikov svetnico iz DESUS-a – Demokratične stranke upokojencev Slovenije Andrejko Majhen, ki je odstopila, že zamenjala Helena Sitar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 19. maj 2022 / 11:21

Votla gora

Cuel de la Baretta (1522 m n. m.) – Skrajni zahod Zahodnih Julijskih Alp, ki teče od Montaža čez Zabuš do Strme peči in se zaključi v divjini prepadnih strmali, kjer se k nebu pnejo vrhovi, ki v imenu...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Štirikrat oder za zmagovalce

Plesalke in plesalci Blejskega plesnega studia so se pred nekaj dnevi vrnili z evropskega prvenstva v hip-hopu, kjer so v Kalundborgu na Danskem kar štirikrat zasedli oder za zmagovalce. G...

Prosti čas / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Vseslovensko brucovanje

BRUC bo tokrat gostil Šank rock, Magnifica & Turbolentzo, Trkaja & Rapostole, Omarja Naberja, Kingstone, Niete, Elvisa Jacksona, Guštija in Polono, The Tide. Ne bodo manjkali tudi elektronski ritmi.

Kultura / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

V spomin Stanku Šimencu

V Gorenjskem muzeju so v torek pripravili srečanje v spomin na julija preminulega mag. Stanka Šimenca.

Kultura / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Portreti ljudi in živali

Tržič - V galeriji Atrij Občine Tržič bo do 21. oktobra na ogled likovna razstava, s katero se v domačem mestu že drugič samostojno predstavlja Marija Blaži – Mici. Po pok...

Prosti čas / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Razlaga sanj: Česen

Že od pradavnine je človeka privlačil svet sanj in njihov simbolni jezik.