Jasni Kuljaj sta v prvi oddaji Kmetija: Nov začetek Brez cenzure delala družbo Lara Goršek Kos in Denis Toplak. Pogovorni trojček pa ne bo ves čas isti, ampak se bodo Kuljajevi v studiu v nadaljevanju pridružila tudi druga znana slovenska imena. / Foto: Planet TV

Kmetija ali gostilna?

Tako Planet TV kot Pop TV sta poskrbela, da se priljubljena resničnostna šova Kmetija: Nov začetek in Gostilna išče šefa zvečer časovno ne prekrivata, in tako ljudem olajšala odločitev, kaj bodo spremljali. Prva izločanja so se začela, gledanost obeh šovov pa je za zdaj več kot dobra. Precej jih gleda oboje.

Kmetija: Nov začetek je letos poskrbela za drugačen scenarij, kot smo ga bili vajeni oziroma smo ga kljub nekaj razkritim napovedim pričakovali. Že dva ločena para šovu dajeta romantično-dramatičen pridih; revnim in bogatim kmetom pa so se pridružili še tatinski kmetje, kar že povzroča zaplete in je dogodivščino začinilo na poseben način.

Gorenjci imamo sicer v šovu le eno 'kmetovalko', 28-letno Slavico Beribak iz Selc, ki ji delo na kmetiji ni tuje in se ga tudi ne boji. V šov naj bi se prijavila skupaj z nečakom, pa on ni bil izbran. Ko so jo povprašali, kakšna je njena strategija, ki naj bi jo pripeljala do zmage, je povedala, da je najprej pomislila, da bi se takoj javila za glavo družine, potem pa je ugotovila, da bi se ji lahko zgodilo, da bi bila kot prva glava družine lahko slaba gospodarica. Tako se je odločila, da bo raje bolj v ozadju počakala na svojo priložnost. Slavica upa, da ji bo prepoznavnost iz šova kasneje koristila, če osvoji petdeset tisoč evrov, pa je v predstavitvi za spletni portal šova Kmetija: Nov začetek povedala, da bo na banki poravnala dolgove in odšla k bratu na obisk v Makedonijo.

Brez cenzure

Kmetija je konec tedna postregla še z eno novostjo, in sicer komentatorsko trojko v oddaji Kmetija: Nov začetek Brez cenzure. S tem pa se je na televizijske ekrane vrnila Jasna Kuljaj, ki je februarja rodila deklico Anastazijo. To je njena prva komentatorska vloga, do zdaj smo je bili vajeni kot voditeljice, a kot smo videli v prvi oddaji, ji komentiranje ne povzroča prav nobenih težav.

»Moram priznati, da me je vabilo Planet TV presenetilo, saj je to nekoliko drugačna vloga, kot sem jih vajena. Zanimivo je, da so v meni prepoznali ravno prav opravljivke, da bom dobro opravila delo,« je bil zabaven njen komentar po snemanju prve oddaje.

Tokrat sta Kuljajevi delala družbo še sokomentatorja Lara Goršek Kos in Denis Toplak, ki smo ju lahko spremljali kot tekmovalca v prvi sezoni šova Kmetija: Nov začetek. Denis je na koncu celo zmagal. Kot pa že ime oddaje – Brez cenzure – pove, prisotni brez dlake na jeziku komentirajo dogajanje v resničnostnem šovu.

Pogovorni trojček pa ne bo ves čas isti, ampak se bodo Kuljajevi v studiu v nadaljevanju pridružila tudi druga znana imena slovenske estrade.

Izločanja so se začela

V Gostilni smo na začetku spremljali šestnajst tekmovalcev, sedaj jih je že nekaj manj, se bomo pa morali navaditi novega obraza voditelja v studiu, saj smo bili v tej vlogi vajeni samozavestne in glamurozne Lili Žagar. Novo sezono šova Gostilna išče šefa vodi Boštjan Romih, med komentatorji pa je iz pretekle sezone ponovno na svojem komentatorskem stolčku le Irina Osipenko Nemec, Alma Mujezinović je znana po uspešnem projektu Odprta kuhna v Ljubljani, ki sta ga zakuhala skupaj z možem, Karim Merdjadi pa je nastopil že kot eden od treh sodnikov v šovu MasterChef Slovenija.

Škofjeločan in Kranjčan

Za vrtoglavih sto tisočakov se letos med tekmovalci šova Gostilna išče šefa potegujeta tudi dva Gorenjca. Mohamed Abdou iz Kranja je sicer 36-letni Egipčan, po izobrazbi komercialni tehnik, vendar ga je v Slovenijo, kjer si je ustvaril družino, pred leti pripeljala ljubezen. Z zmago v šovu ni obremenjen. Ljubezen do kuhanja mu je privzgojila že mama, s kuhinjo pa se je srečal tudi kasneje, ko je v Hurgadi na turistični ladji delal kot kuhar, in danes v kuhanju vidi prihodnost.

Tomaš Javurek, 35-letnik, pa prihaja iz Škofje Loke. Gostinski tehnik, rojen na Češkem, je kulinariko spoznaval že po različnih koncih sveta. V Slovenijo je prišel pred sedmimi leti, v gostinstvu pa je že dobrih petnajst let. V tem času je tudi odkril svoj slog kuhanja. Zmaga bi mu pomagala na nadaljnji kuharski poti, kuhanje pa mu je tako služba kot hobi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / ponedeljek, 5. julij 2021 / 23:13

Danica bo dobila pravo streho

Dotrajano šotorsko streho na Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici bodo že v letošnjem letu zamenjali z novo konstrukcijo, kasneje pa v Bohinju načrtujejo tudi energetsko sanacijo in nadgradnjo tega pri...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Teroristični napad na kulturno dediščino?

V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v salonu Lazarinijevega gradu v Valburgi pri Smledniku. Požar je uničil dragoceno pohištvo v salonu, freske v viteški dvorani in nekaj stolov KUD Smlednik, ki je...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Sedmica: Komu verjeti

V slovenskem javnem življenju vlada anarhija; namesto da odnosi temeljijo na argumentih, temeljijo na govoricah in fantomskih dokumentih. Šolski primer teh podalpskih razmer je vprašanje...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Včasih je ravno obratno

Vsi so se norčevali iz mojega šepanja

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Med sosedi 22

Slovenci na Koroškem na poseben način ohranjajo spomin na pomembnega rojaka dr. Joška Tischlerja, ustanovitelja Narodnega sveta koroških Slovencev in Slovenske prosvetne zveze, po...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Iz starih časov: Teritev

V našem opisovanju preje smo prišli do teritve, opravila, »pri katerem iz godnih, posušenih lanenih ali konopljinih stebel s trlico izločijo vlakna, tj. predivo«. Tako to opravilo oprede...