V Ciriusu so novo šolsko leto dočakali s prebarvano fasado in prenovljenim vhodom. / Foto: Gorazd Kavčič

Za dijake tudi osamosvojitvena skupina

V zavodu CIRIUS so v novo šolsko leto stopili s številnimi pridobitvami.

Kamnik – V Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) Kamnik so med poletnimi počitnicami izvedli več prenov prostorov in zunanje podobe stavbe.

Prebarvali so fasado in jo na severni in vzhodni strani opremili z logom, zaradi katere je zavod zdaj bolj viden. Prenovili so tudi zunanji hodnik pred vstopom v stavbo. V internatu so prepleskali dve nadstropji, obnovili talne obloge v prostorih in kopalnicah ter jih opremili z novim pohištvom. Ker so se z novim šolskim letom srečali s povečanim vpisom, so morali nekaj prostorov preurediti v učilnice in jih opremiti s klimatskimi napravami. V pokriti jahalnici so namestili zalivalni sistem, ki bo omogočil optimiziranje porabe vode in vlaženje tal. »Pripravili pa smo tudi vsebinsko novost Osamosvojitveno skupino. Zaživela je 1. septembra, namenjena pa je določenemu številu srednješolcev. V Osamosvojitveni skupini bomo še posebej skrbno in poglobljeno sledili ciljem vzgoje gibalno oviranih mladostnikov v smislu optimalne samostojnosti in neodvisnosti v funkcioniranju v vsakdanjem življenju, sledili največji mogoči vpetosti v socialno okolje in razvoju interesnega področja posameznika, vse z namenom čim višje kvalitete življenja in zadovoljujočih odnosov z okolico,« nam je novost, ki bo mlade invalide navajala na samostojno življenje izven zidov zavoda, predstavil direktor CIRIUS-a Goran Pavlič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 2. oktober 2014 / 12:11

Posadili drevesa miru

Kamnik, Zalog pri Cerkljah – Učenci Ekošol po vsej Sloveniji so te dni ob svetovnem dnevu miru sadili drevesa. Akcija, ki se je začela pred desetimi leti, je razvita že v 157 državah sveta, doslej...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / petek, 14. junij 2019 / 06:00

Večerno srečanje z Ivanom Sivcem

Kamnik – Člani Društva sv. Jakoba Kamnik vabijo na Večerno srečanje s pisateljem, pesnikom in etnologom mag. Ivanom Sivcem ob njegovi sedemdesetletnici. Prireditev bo v petek, 14. junija, ob 19.30 ...

Žirovnica / petek, 14. junij 2019 / 18:34

Zagotovili denar za odkup v Vrbi

V rebalansu občinskega proračuna so zagotovili tudi denar za odkup stanovanjske hiše ob Prešernovi rojstni hiši v Vrbi.

Slovenija / petek, 14. junij 2019 / 16:15

Vrh, tožbi, predstavitvi ...

Ta teden sta se predstavila Rok Čeferin in Mojca Prelesnik, kandidata za ustavnega sodnika in informacijsko pooblaščenko. V Strasbourgu o tožbi Slovenije proti Hrvaški zaradi Ljubljanske banke.

Kronika / petek, 14. junij 2019 / 16:13

Priznanja gorenjskim policistom

V Bohinjski Bistrici so se včeraj ob dnevu policije srečali gorenjski policisti, ki so počastili spomin na padle kolege v času osamosvojitvene vojne in podelili priznanja zaslužnim policistom.

Gospodarstvo / petek, 14. junij 2019 / 11:31

Krepitev vezi s tujimi trgi

V žirovskem podjetju Alpina so v okviru dogodka Business-to-Diplomacy včeraj gostili tuje diplomatsko-konzularne predstavnike iz sedemnajstih držav.