Drsalci tekmujejo za Triglav Trophy

Jesenice – Od včeraj do nedelje v Dvorani Podmežakla poteka že 24. Triglav Trophy, tekmovanje v umetnostnem drsanju, ki v koledarju svetovne drsalne zveze že vrsto let sodi med najpomembnejša drsalna tekmovanja. Triglav Trophyja se udeležuje 75 drsalk in drsalcev iz 13 držav, med njimi tudi lanski zmagovalec v članski konkurenci, filipinski zvezdnik Michael Christian Martinez. Zanimivo tekmovanje se obeta tudi med mlajšimi drsalkami in drsalci, ki se bodo potegovali za drugi Narcisa cup, na katerem se bo pomerilo več kot šestdeset tekmovalcev iz šestih držav. Kot je povedal Vinko Otovič, predsednik drsalnega kluba Jesenice, Triglav Trophy nima le dolgoletne tradicije, temveč v 24 letih niti enkrat ni odpadlo, kar je redkost med tovrstnimi tekmovanji. »Tekmovanje je odprto, vstopnine ni, zato vabimo vse ljubitelje drsanja, naj pridejo in si ogledajo del tekmovanja, naj spodbujajo tekmovalce, predvsem pa poskrbijo za vzdušje v dvorani,« dodaja Otovič. Tekmovanje se bo zaključilo v nedeljo ob 16. uri z gala revijo na ledu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / nedelja, 16. julij 2017 / 13:13

Hrvaška sebičnost

O mednarodni arbitraži med Hrvaško in Slovenijo, ki se ne moreta sami dogovoriti o meji med državama, je bilo že veliko rečenega. Pa še ni vse jasno. Zato dovolite, da dodam še nekaj bolj osebnih pogl...

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Kako in kdaj naj vadimo na trimski stezi?

Treba je upoštevati načelo postopnosti in prehajati od lažjega k težjemu ter od manj zahtevnih gibalnih nalog k bolj zahtevnim.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Slavje na derbiju v Podmežakli

Prejšnji petek smo dočakali prvi letošnji slovenski hokejski derbi v dvorani Podmežakla, Gorenjci pa smo se veselili zaslužene zmage Acronija Jesenic z rezultatom 4 : 3.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Prva glaska Gorenjske sta Nina in Žan

Na že enajstem Prvem glasku Gorenjske, ki je v organizaciji Radia Triglav potekal v jeseniškem gledališču, sta slavila Nina Jagodic iz Rateč in Žan Zelič iz Kranja.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Nekdanji plavžarji obujali spomine

V prostorih Kasarne na Stari Savi se je zbralo lepo število nekdanjih zaposlenih, ki so aktivno sooblikovali zgodovino plavžev.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Dimnikarske storitve spet razburjajo

Na zadnji seji občinskega sveta je občinski svetnik Ibrahim Smajić vnovič opozoril na problematiko dimnikarskih storitev. Dejal je, da visoke cene povzročajo veliko nejevolje med občani. N...