Smučarji na Gorenjskem

Ta konec tedna bodo v Podkorenu obračuni alpskih smučarjev za 54. Pokal Vitranc, naslednji teden prihajajo smučarski skakalci.

Kranjska Gora – Pomlad je vsak dan bliže, vseeno pa v Kranjski Gori pričakujejo vrhunec zime. Za prvega bodo jutri in v nedeljo poskrbeli najboljši veleslalomisti in slalomisti sveta, ki bodo tekmovali v Podkorenu. Kot zagotavljajo kranjskogorski organizatorji, je proga odlično pripravljena, na dveh zanimivih tekmah pa pričakujejo tudi okoli deset tisoč navijačev od blizu in daleč. Cene vstopnic za ogled tekem tudi letos niso spremenili, vsi, ki bodo navijali z dovolj veliko slovensko zastavo, pa imajo na tekmi prost vstop. Obiskovalci bodo lahko parkirali osebne avtomobile na urejenih in označenih parkiriščih v Kranjski Gori in Podkorenu, parkiranje pa bo brezplačno.

Poleg obračunov v Podkorenu bo še kako zanimiv spremljevalni program v Kranjski Gori, kjer jutri od 17. ure naprej pripravljajo Q Max Party. Po nedeljski razglasitvi zmagovalcev bodo mnogi smučarji še ostali v Kranjski Gori, kjer bo še tekma evropskega pokala, sredi tedna pa bodo na Gorenjsko začeli prihajati smučarski skakalci, ki se bodo pomerili na finalu sezone v Planici.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / ponedeljek, 23. april 2007 / 07:00

Abraham Odmevov

Na OŠ Davorina Jenka v Cerkljah so razpisali mednarodni likovni natečaj in praznovali 50 let šolskega glasila.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 14. marec 2008 / 07:00

Prva planiška zmaga Shlierenzauerju

Zmagovalec petkove popoldanske tekme v Planici je Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je v prvi seriji s skokom 232,5 metra postavil svoj osebni rekord in najdaljšo daljavo letošnje Planice. Najboljši...

Kronika / petek, 14. marec 2008 / 07:00

Tudi drugič pogojna kazen

Nekdanja homeopatinja Darja Eržen je bila tudi v ponovljenem sojenju zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti obsojena na osem mesecev zapora pogojno s preizkusno dobo dveh let.

Kronika / petek, 14. marec 2008 / 07:00

V Planico zgodaj in brez pijače

Ob letošnjem največjem športnem dogodku v Sloveniji, poletih v Planici, bo za varnost skrbelo kar 125 rediteljev in varnostnikov, na prizorišču pa bodo poostrili nadzor nad pijančevanjem.

Šport / petek, 14. marec 2008 / 07:00

Gledalci mi dajejo energijo

Tako ob letošnjih planiških tekmah pravi slovenski rekorder Robert Kranjec, ki si pod Poncami želi veliko navijačev in dobre razmere za dolge in varne skoke.

Šport / petek, 14. marec 2008 / 07:00

Gorenje močnejše od Knauf Insulation

Škofja Loka - V 1. A rokometni ligi za moške je ekipa Knauf Insulation v sredo gostila Gorenje in pričakovano izgubila z 18 : 23. Rokometašice Škofje Loke KSI v 1. A ligi jutri g...