Ekipa PGD Zalog - F9 je v spajanju sesalnega voda osvojila pokal za najhitrejšo vajo dneva, tekmovanje pa je končala na tretjem mestu. / Foto: Matic Zorman

Najhitrejši so bili zaloški gasilci

Na šestem Memorialu Tomaža Plevela v Cerkljah se je v spajanju sesalnega voda in vaji z motorno brizgalno pomerilo kar 450 gasilcev iz vse Slovenije.

Cerklje – Prostovoljno gasilsko društvo Zalog pri Cerkljah je v soboto v športni dvorani v Cerkljah priredilo šesti Memorial Tomaža Plevela. Tekmovanje, ki ga prirejajo v spomin na v poplavah leta 2007 preminulega predsednika društva, poteka v sklopu zimske lige Gasilske zveze Slovenije, udeležilo pa se ga je rekordno število gasilcev – okoli 450. Kot običajno so se pomerili v spajanju sesalnega voda, člani PGD Zalog pa so letos organizirali še tekmovanje za napadalce, ki so izvajali vajo z motorno brizgalno. »Glavni namen je druženje in da gasilci vzdržujejo pripravljenost, kondicijo. Pri spajanju sesalnega voda morajo tekmovalci biti hitri, spretni in močni, pri vaji z motorno brizgalno pa sta najpomembnejši eksplozivnost in natančnost,« je dejal Miha Škrabar, novi predsednik PGD Zalog.

Tekmovanje za napadalce so izpeljali poskusno, gre pa za novost v slovenskem prostoru. »Ideja o tem je zorela že nekaj časa, saj za napadalce pozimi ni priložnosti za tekmovanje, zato smo se odločili, da ga poskusimo mi organizirati. Na Gasilski zvezi Slovenije smo naleteli na dober odziv in v sodelovanju z njimi in lokalnimi sodniki smo si zamislili novo vajo za napadalce. Nedvomno bomo tekmovanje zanje organizirali tudi v prihodnje, želimo pa si, da bi ga umestili v sklop zimske lige,« je še dejal Škrabar.

Tekmovanje je trajalo kar deset ur. V spajanju sesalnega voda se je pomerilo 44 moških in 24 ženskih ekip. Med člani je bil najboljši PGD Šentjošt pred PGD Žažar in ekipo PGD Zalog - F9, ki je s časom 14,78 sekunde osvojila tudi pokal za najhitrejšo vajo dneva. Med članicami so slavile večkratne olimpijke iz PGD Hajdoše pred PGD Ivančna Gorica in PGD Komenda. V tekmovanju za napadalce je sodelovalo osem moških in pet ženskih ekip. Pri članih so se najbolj izkazale ekipe PGD Starše, PGD Hajdoše in PGD Tinje (četrti je bil PGD Zalog pri Cerkljah - F3), pri članicah pa PGD Šmartno na Pohorju, PGD Hajdoše 2 in PGD Rovte.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 17. april 2007 / 07:00

Največ bo prišlo Rusov

Prve tuje udeležence svetovnega prvenstva v tekvandoju na Bledu pričakujejo že ta četrtek, Slovenijo pa bo na tekmovanju, ki se začne 24. aprila, zastopalo 14 športnikov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Po Kamniku brezplačno s kolesi

Kamniški župan Marjan Šarec je izpolnil obljubo, ki jo je občanom izrekel na lanskem festivalu Kamfest.

Slovenija / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Veliko zanimanja za Razkrita telesa

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani so prejšnjo sredo odprli razstavo Razkrita telesa, ki si jo je že v prvih treh dneh ogledalo pet tisoč ljudi.

Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Razstava ročnih del

Adergas - Člani KUD Pod lipo Adergas so minuli konec tedna v svoji dvorani pripravili razstavo ročnih del, na kateri je sodelovalo trinajst posameznikov in družin. »Podobno razst...

Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Tržič v cvetju

V soboto je bil Tržič v znamenju cvetja, saj je tam potekala Cvetlična tržnica, ki je ponujala marsikaj za dom in vrt, podelili pa so tudi nagrade lastnikom najlepših hiš v občini.

Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Avsenikov spomin na prednike

Na novo odprta muzejska zbirka o skoraj 200-letnem bivanju Avsenikove rodbine pri Jožovcu v Begunjah kaže na skrben odnos sedanjih lastnikov domačije do prednikov.