Vesna Okršlar je decembra prevzela vodenje občinske uprave v Kranjski Gori. / Foto: Gorazd Kavčič

Želi učinkovitejšo upravo

»Vodilo občinske uprave je, da mora vsaka stranka, če je le mogoče, z občine oditi s pozitivno odločitvijo; če pa je ta negativna, mora stranka vedeti in biti seznanjena, zakaj je tako,« poudarja nova direktorica občinske uprave občine Kranjska Gora Vesna Okršlar.

Kranjska Gora – Vesna Okršlar, univerzitetna pravnica z diplomo ljubljanske Pravne fakultete, je v začetku decembra prevzela vodenje kranjskogorske občinske uprave. Do prihoda v Kranjsko Goro je desetletje delala kot odvetnica, kjer se je ukvarjala predvsem z gospodarskimi in civilnimi zadevami, svojo profesionalno pot pa je začela prav z delom v občinski upravi v Kranju, od koder se zdaj že tretji mesec vsak dan vozi na delo v Zgornjesavsko dolino.

Kot pravi, se je za kandidaturo za mesto direktorice občinske uprave v Kranjski Gori odločila na podlagi dolgoletnega dobrega poslovnega sodelovanja z novim županom Janezom Hrovatom. Z delom uprave se je v dobrih dveh mesecih, odkar vodi občinsko upravo, že dobro seznanila. »Sodelavci občinske uprave se trudijo po svojih najboljših močeh, so profesionalni, odprti, pripravljeni sodelovati, kar je prav gotovo prednost in podlaga, da delo v občinski upravi še izboljšamo,« ocenjuje. »Vsako pobudo bomo obravnavali z vso pozornostjo. Če bo pripomogla k višjemu standardu in kakovosti storitev občinske uprave, jo bomo tudi upoštevali pri nadaljnjem delu. Pomanjkljivosti, ki jih bomo poskušali čim prej odpraviti, vidim predvsem pri pridobivanju državnih in evropskih sredstev za projekte. Okrepiti bo treba delo na prostorskem sprejemanju ustreznih podlag in dokončati občinski prostorski plan. Ovira za bolj učinkovito delo je tudi organizacija občinske uprave, ki je oblikovana kot enovita, kar otežuje nadomeščanja odsotnih delavcev, to pa bi se moralo z načrtovano reorganizacijo spremeniti.« Z reorganizacijo občinske uprave so že začeli; v sredo jo je na redni seji potrdil tudi kranjskogorski občinski svet.

Okršlarjeva novo delovno področje osebno vidi kot velik izziv in napredek v karieri, samo direktorsko mesto pa kot podporo zagotavljanju zakonitosti pri izvedbah projektov in usklajevanju dela občinske uprave. »Župan Hrovat je človek idej in dejanj, vizionar, občinska uprava bo zagotovila vse potrebne podlage za njihovo uresničitev,« pravi Okršlarjeva. »Tudi sicer mi je delo uprave blizu, vem, da lahko veliko naredim na področju organizacije dela. Sicer pa bi poudarila, da je predstojnik občinske uprave vendarle župan, ki usmerja in nadzira tako mene kot celotno občinsko upravo. Sama odgovarjam za neposredno vodenje občinske uprave, tako da bom vodenju in usklajevanju dela uprave, skrbi za zakonito, dosledno, pragmatično učinkovito in smotrno opravljanje nalog občinske uprave posvečala vso svojo pozornost in energijo.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Humor / petek, 1. februar 2008 / 07:00

Dve pokrajini kot nekoč

Ob zadnjih debatah o številu pokrajin, na katere naj bi razdelili Slovenijo, smo v Malem bratu o tem povprašali izkušenega Jankota, borca za južno mejo, modreca in ljubitelja kozjega mleka.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / četrtek, 13. avgust 2015 / 11:34

Slovesnost na Vodiški planini

Eden izmed dveh občinskih praznikov Občine Radovljica je namenjen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona na Vodiški planini 5. avgusta 1941.

Tržič / četrtek, 13. avgust 2015 / 11:33

Zaposleni izkusili svet demence

V tržiškem Domu Petra Uzarja so imeli zanimivo izobraževanje, saj so svet demence izkusili zaposleni, ki izvajajo nego in oskrbo v domu.

Tržič / četrtek, 13. avgust 2015 / 11:32

Veselo srečanje

V Podljubelju je bilo tradicionalno letno srečanje Društva diabetikov Tržič.

Kranjska Gora / četrtek, 13. avgust 2015 / 11:29

S turističnim avtobusom po dolini

Turisti si lahko naravno in kulturno dediščino Občine Kranjska Gora ogledajo s pomočjo novega turističnega avtobusa.

Tržič / četrtek, 13. avgust 2015 / 11:28

Odkrili ploščo Tonetu Pretnarju

Devetega avgusta je minilo sedemdeset let od rojstva Toneta in Zvonke Pretnar. Rojena skupaj s svobodo sta zrasla v delavna, domiselna, ustvarjalna človeka. Brat, pol ure starejši, živi v spominih, se...