V času Franceta Prešerna

Vzgojiteljice Tatjana, Martina in Tadeja iz vrtca na Kokrici, vzgojno-varstvene enote pri OŠ Franceta Prešerna Kranj, so poskrbele, da so se otroci iz skupine Sovica, ki so stari od tri do pet let, vživljali v Prešernove čase in spoznavali Prešernovo družino. Da je bila vrnitev v preteklost čim bolj doživeta in zabavna, so se otroci preoblekli v kostume iz tistih časov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 17. junij 2016 / 13:31

Nova stanovanja na Jesenicah

Jesenice so dobile 62 novih stanovanj v soseski Gorenjski sonček. Cena kvadratnega metra je od 1250 do 1350 evrov, za mlade družine pa so pripravili posebno ponudbo še cenejših stanovanj.

Objavljeno na isti dan


Bohinj / četrtek, 28. december 2017 / 20:15

Priložnost v blagovni znamki

V Sirarni Prangarčk na Brodu v Bohinju so pripravili dan odprtih vrat s predstavitvijo sheme Izbrana kakovost – Slovenija in oznake Kmečki.

Razvedrilo / četrtek, 28. december 2017 / 20:14

Zimska pravljica

V soboto smo na odru športne dvorane na Trati v Škofji Loki lahko prisluhnili Ansamblu Saša Avsenika in Slovenskemu oktetu. S svojo Zimsko pravljico so navdušili publiko pod odrom.

Razvedrilo / četrtek, 28. december 2017 / 20:12

Dvajseti rojstni dan kranjske Božične štale

Tradicionalna Božična štala, koncert in zabava, ki se že vrsto let zgodi prav na 25. decembra v Kranju, je letos doživela že dvajseto ponovitev. Njen »oče« Sandi Murovec - Muri (na fotografiji, v g...

Nasveti / četrtek, 28. december 2017 / 20:09

Torta raffaello

Če se še niste odločili, kaj bi spekli za silvestrovo, vam o tem ni treba več razmišljati, kajti s torto raffaello ne boste zgrešili … In o njej se bo pri vas doma zagotovo še govorilo.

Komenda / četrtek, 28. december 2017 / 18:51

Tržnica odslej pri hipodromu

Komenda – Od decembra dalje je komendska tržnica, ki je bila sicer na Koželjevi domačiji na Gori, svoje mesto dobila ob hipodromu konjeniškega kluba v Komendi. Obiskovalci bodo po novem dobrote na...