
Za javno šolstvo
V javnosti se odvijajo polemike o prihodnosti sistema javnega in zasebnega šolstva v Sloveniji in tudi javnega sofinanciranja zasebnega šolstva. Mimoidoče smo vprašali, ali so bolj naklonjeni javnemu šolstvu ali tudi zasebnemu.
V javnosti se odvijajo polemike o prihodnosti sistema javnega in zasebnega šolstva v Sloveniji in tudi javnega sofinanciranja zasebnega šolstva. Mimoidoče smo vprašali, ali so bolj naklonjeni javnemu šolstvu ali tudi zasebnemu.
Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949
... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ...
Prosti čas / torek, 17. maj 2011 / 07:00
K lepim cveticam sodijo lepa in simpatična dekleta. To že dolgo spoštujejo na Planini pod Golico, v osrčju Karavank, kjer v maju kot s snegom pobeljeni travniki narcis privabljajo obiskovalce od...
Zanimivosti / četrtek, 12. junij 2008 / 07:00
Soričani so minuli konec tedna odkrivali izvorne tirolske korenine in obiskali mesto Innichen. Izjemen podvig je uspel ultramaratoncu Poldetu Thalerju, ki je pretekel 240-kilometrsko razdaljo od Innic...
Zanimivosti / četrtek, 12. junij 2008 / 07:00
Prostovoljni gasilci so se v nedeljo ob svetovnem dnevu gasilcev pomerili v zahtevni gasilski disciplini, ki je bila doslej rezervirana samo za njihove poklicne kolege.
Nasveti / četrtek, 12. junij 2008 / 07:00
Veliki Javornik oz. Ženiklovec (1715 m) - Travnati vrh, ki je idealen za turnosmučarsko vijuganje, v poletni sezoni pa je to vrh, ki s svojo planino ob vznožju privablja številne ljubitelje planšarij...
Zanimivosti / četrtek, 12. junij 2008 / 07:00
Snovik - Turistično društvo Tuhinjska dolina je v Termah Snovik pripravilo tradicionalno, že 6. kuharsko tekmovanje v pripravi postrvi, na katerem se je pomerilo osem amaterskih...
Nasveti / četrtek, 12. junij 2008 / 07:00
Jagodna juha s kruhovimi kockami Sestavine: 40 dag jagod, 1 liter in pol vode ali juhe, dišave po okusu, 2 dag moke za prežganje, malo vina. Priprava...