Peter Prevc in Špela Rogelj sta naša najuspešnejša tekmovalca v svetovnem pokalu, kot zmagovalca pa sta imela nalogo prva zarezati v torto. / Foto: Gorazd Kavčič

Peter in Špela razrezala torto

Med tekmama na Japonskem in v Nemčiji so smučarski skakalci zadnje uspehe proslavili s torto, pridružile pa so se jim tudi skakalke, ki v tej zimi dosegajo odlične uvrstitve.

Ljubljana – Minulo sredo so se v prostorih Smučarske zveze Slovenije zbrali člani naše ženske in moške reprezentance v smučarskih skokih. »Tako tekmovalcem kot tekmovalkam čestitam za dosežene rezultate, tudi za naprej pa vam želim vse najboljše predvsem na velikih tekmah, ki se približujejo. Držimo pesti,« je med drugim povedal direktor SZS Jurij Žurej.

V glavni vlogi na priložnostnem srečanju sta bila seveda zmagovalec tekme v japonskem Sapporu Pe­ter Prevc in v letošnji sezoni izjemno uspešna Špela Rogelj.

»Zmeraj je moč nastopiti še bolje. Ko enkrat misliš, da si naredil vse, kar je bilo mogoče, lahko še vedno kaj izboljšaš. Zaenkrat pa vse teče gladko,« je bil nasmejan Peter.

»Z dejstvom, da je pet deklet med dobitnicami točk, smo zadovoljni. Možnosti so bile tudi za kaj več, vendar jih nismo izkoristili,« je povedal trener naših skakalk Stane Baloh, ki je ekipo (Urša Bogataj, Maja Vtič, Katja Požun, Špela Rogelj, Eva Logar) včeraj že odpeljal na nove tekme v Hinzenbach. »Nastopili bomo s peterico deklet, pri čemer bo Urša Bogataj takoj po prvi tekmi odpotovala na mladinsko svetovno prvenstvo v Almaty. V Rasnov gredo preostale štiri, nato pa sledi domača tekma na Ljub­nem,« je še pojasnil Baloh.

Tudi moška reprezentanca je imela doma le kratek postanek, saj so že včeraj v nemški Willingen odpotovali Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Matjaž Pungertar, Peter Prevc, Nejc Dežman, Rok Justin in Tomaž Naglič.

»Boril se bom, da bom v ekipi ostal do konca sezone. Za izpolnitev tega cilja je treba prikazati dolge skoke. Na treningu to že počnem, kaj bo to pomenilo tekmi, pa bomo videli,« je pred odhodom v Nemčijo povedal tekmovalec žirovske Alpine Tomaž Naglič, ki je na tekmah zamenjal Roberta Kranjca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / četrtek, 16. april 2020 / 13:37

Kdo bo pisal sodbo

Bodo dan pozneje trgovine s hrano slabo založene? Lahko da bodo. Tudi koronavirusa nismo pričakovali, a smo ga dočakali. Kakšne bodo posledice, razmere, ko bo bolezen premagana? V skrajni sili se č...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:24

Na Filipine se je vedno rad vračal

Potem je nekega dne enostavno ostal. Sedaj je že skoraj sedem let od tega, kar je Jaka Mohor, kleni Gorenjec iz Srednje vasi pri Šenčurju, za dom izbral Filipine. Živi v kraju Puerto Princesa, ukvarja...

Zanimivosti / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:21

Sadje za vse

Obilna letina jabolk, hrušk in sliv je spodbudila Dragico Dubokovič, da povabi ljudi, da si naberejo sadje iz njenega vrta.

Zanimivosti / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:15

Na pot peš, z osli in psi

Mlad švicarski par potujočih glasbenikov, Jane Buschmann in Etienne Sarrasin, že dobro leto dni v družbi dveh psov in treh osličkov kar peš potuje po svetu.

Žirovnica / ponedeljek, 10. september 2018 / 21:13

Novosti v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici

Žirovnica – V Zavodu za turizem in kulturo (ZTK) Žirovnica so poskrbeli za še zanimivejšo ponudbo Čopove rojstne hiše v Žirovnici. Tako so prenovili vežo, v kateri je predstavljena arheološka dediš...

Medvode / ponedeljek, 10. september 2018 / 16:19

Novi lastniki in nova vizija

Golfsko igrišče v v Smledniku je prenovljeno, novo vodstvo je predstavilo tudi novo vizijo v smeri petzvezdičnega turizma. Igrišče je v ruski lasti.