Srečna hiša
Smeh in radost sta doma v Srečni hiši, ki je v petek, 28. novembra, prvič sprejela množico nasmejanih obrazov. Med kandidatkami za naj smrkljo 2014 je bila Gorenjska dobro zastopana, delavnica adventnih venčkov v Lovcu obiskana, kulinarične stojnice z Okusi Bleda pa so bile ravno tako uspešne.
Srečna hiša v Lukovici pri Domžalah je že pred časom dobila prve ambasadorje, ki so podprli njeno vizijo in dober namen. Projektu so se pridružili: glasbenice Jadranka Juras, Tinkara Kovač, Urška Majdič, članice ansambla Skrivnostnice, telovadec Mitja Petkovšek, Mojca Rode in stand up komik Boštjan Gorenc - Pižama. Podporo so izkazali tudi humanitarni Slovenci, uradno pa je hiša svoja vrata odprla konec novembra. Njen osnovni namen je zagotavljanje prijaznega prostora otrokom, ki bo s prav posebno igralnico in učnim prostorom ter učno pomočjo zagotavljal lokalno veselje. Projekti in dejavnosti Srečne hiše pa bodo naravnani tako lokalno kot globalno. Ob odprtju smo si lahko ogledali tudi razstavo risbic in pisem Lokalno veselje za globalno srečo, ki bo na ogled do februarja 2015. Rebeka je prisotne ogrela z glasbo, Pižama nasmejal s prav posebnimi pravljicami. Sama ideja za hišo pa se je porodila Alenki Žumbar Klopčič in z mislijo o boljšem jutri je povezala enako misleče.
In ko smo že pri veselih in srečnih otrocih: nedavno smo Slovenci dobili naj smrkljo 2014, Piko Kovač, ki je doma iz Brezovice. Za naziv pa se je potegovalo kar nekaj simpatičnih 'smrkelj ' tudi z Gorenjske: Manca Oražem iz Stahovice, Tia Grbič iz Žirovnice, Manca Capuder iz Domžal in Nina Marčeta iz Kranja. Dve sta bili zelo uspešni: Manca Oražem je postala prva spremljevalka, prejela pa je tudi nagrado za najglasnejše občinstvo; Manca Capuder pa je dobila naziv 'naj net smrklje'.
December je široko odprl vrata v svet svojega veselja tudi na Bledu. Best Western Premier Hotel Lovec je prejšnjo soboto dopoldne gostil delavnico izdelovanja adventnih venčkov, kjer so udeleženci ustvarjali iz naravnega materiala, nabranega zelenja. Obisk je bil dober, Sanja Ožegovič in Meta Repinc Mulej pa sta skrbeli za ustvarjalce. V nadaljevanju pa ste lahko na terasi Lovca okušali različne dobrote projekta Okusi Bleda, kjer so se tokrat predstavile jedi, ki se dobro združujejo s pivom. Recimo piščančje perutničke. Podobno 'sladkanje' pa so na terasi blejske Kavarne Park pripravili tudi minulo soboto.