Alenka Žumbar Klopčič je povezala skupino krasnih ljudi ter jih usmerila na skupno pot ukrepanja pri odpravljanju ali pa vsaj zmanjševanju takšnih in drugačnih stisk. / Foto: arhiv dogodka (Barbara Reya)

Srečna hiša

Smeh in radost sta doma v Srečni hiši, ki je v petek, 28. novembra, prvič sprejela množico nasmejanih obrazov. Med kandidatkami za naj smrkljo 2014 je bila Gorenjska dobro zastopana, delavnica adventnih venčkov v Lovcu obiskana, kulinarične stojnice z Okusi Bleda pa so bile ravno tako uspešne.

Srečna hiša v Lukovici pri Domžalah je že pred časom dobila prve ambasadorje, ki so podprli njeno vizijo in dober namen. Projektu so se pridružili: glasbenice Jadranka Juras, Tinkara Kovač, Urška Majdič, članice ansambla Skrivnostnice, telovadec Mitja Petkovšek, Mojca Rode in stand up komik Boštjan Gorenc - Pižama. Podporo so izkazali tudi humanitarni Slovenci, uradno pa je hiša svoja vrata odprla konec novembra. Njen osnovni namen je zagotavljanje prijaznega prostora otrokom, ki bo s prav posebno igralnico in učnim prostorom ter učno pomočjo zagotavljal lokalno veselje. Projekti in dejavnosti Srečne hiše pa bodo naravnani tako lokalno kot globalno. Ob odprtju smo si lahko ogledali tudi razstavo risbic in pisem Lokalno veselje za globalno srečo, ki bo na ogled do februarja 2015. Rebeka je prisotne ogrela z glasbo, Pižama nasmejal s prav posebnimi pravljicami. Sama ideja za hišo pa se je porodila Alenki Žumbar Klopčič in z mislijo o boljšem jutri je povezala enako misleče.

In ko smo že pri veselih in srečnih otrocih: nedavno smo Slovenci dobili naj smrkljo 2014, Piko Kovač, ki je doma iz Brezovice. Za naziv pa se je potegovalo kar nekaj simpatičnih 'smrkelj ' tudi z Gorenjske: Manca Oražem iz Stahovice, Tia Grbič iz Žirovnice, Manca Capuder iz Domžal in Nina Marčeta iz Kranja. Dve sta bili zelo uspešni: Manca Oražem je postala prva spremljevalka, prejela pa je tudi nagrado za najglasnejše občinstvo; Manca Capuder pa je dobila naziv 'naj net smrklje'.

December je široko odprl vrata v svet svojega veselja tudi na Bledu. Best Western Premier Hotel Lovec je prejšnjo soboto dopoldne gostil delavnico izdelovanja adventnih venčkov, kjer so udeleženci ustvarjali iz naravnega materiala, nabranega zelenja. Obisk je bil dober, Sanja Ožegovič in Meta Repinc Mulej pa sta skrbeli za ustvarjalce. V nadaljevanju pa ste lahko na terasi Lovca okušali različne dobrote projekta Okusi Bleda, kjer so se tokrat predstavile jedi, ki se dobro združujejo s pivom. Recimo piščančje perutničke. Podobno 'sladkanje' pa so na terasi blejske Kavarne Park pripravili tudi minulo soboto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 23. februar 2019 / 19:33

Kam je izginil otrok

Nekatere zgodbe se človeka zelo dotaknejo. In ena takšnih je tudi Elina. Bila je edinka. Oče se je že bližal šestdesetemu, ko se je rodila. Mama je bila za več kot polovico mlajša. Živeli...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.