Domen Pavlič med akcijo / Foto: Gorazd Kavčič

Jekleni gasilci odpotovali v Phoenix

Brnik – Najboljši slovenski tekmovalci v prestižni gasilski disciplini Najtežji dve minuti v športu Domen Pavlič (PGD Begunje), Matic Zupan (PGD Moste), Anže Habjan (PGD Podnart), Gregor Stanonik (PGD Gorenja Vas) in Amer Čosić (GE Nova Gorica) so se v torek navsezgodaj z brniškega letališča odpravili na svetovno prvenstvo Firefighter Combat Challenge, ki bo potekalo v Phoenixu v ZDA. Po petih letih treningov, odrekanj in dokazovanj gasilci pričakujejo, da se bodo letos zavihteli na sam vrh. »Lansko 14. mesto med svetovnimi resnično najboljšimi gasilskimi tekmovalci je odlična iztočnica. Letos bomo še boljši. Pričakovanja so velika. Trenirali smo, kolikor se je le dalo, in po svojih najboljših močeh se bomo potrudili, da bomo upravičili naša pričakovanja, pričakovanja svojih najbližjih in vseh Slovencev,« je pred odhodom povedal begunjski prostovoljni gasilec Domen Pavlič.

»Ko smo avgusta na Bledu slovenski gasilci dokazali, da spadamo med elito najboljših tekmovalcev najtežjih dveh minut v športu, je bilo nekoliko lažje, saj smo bili na domačem terenu. Konkurenca čez lužo bo neizprosna. Kljub temu se veselimo druženja s prijatelji in kolegi, neverjetnega vzdušja in časti ter spoštovanja, s katerimi tam sprejmejo gasilce,« je dodal Matic Zupan, član PGD Moste.

V Arizoni naše gasilce najprej čakajo kvalifikacije (med 2. in 6. novembrom), finale Firefighter Combat Challenga 2014 pa bo potekal 8. in 9. novembra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sobota, 17. junij 2017 / 15:58

Območje Malega gradu je zaprto

Zaradi nujnih sanacijskih del bo območje Malega gradu v Kamniku za obiskovalce popolnoma zaprto od 15. junija do predvidoma 15. julija.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 11. januar 2016 / 12:37

Ovaden zaradi nevarne vožnje po avtocesti

Kranj – Gorenjski prometni policisti so zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu kazensko ovadili 26-letnega Jeseničana, ker je oktobra lani po gorenjski avtocesti brez veljavnega vozniškega dovolje...

Gospodarstvo / ponedeljek, 11. januar 2016 / 12:34

Švedi vstopili v lastništvo kranjskogorskih žičnic

Družba RTC Žičnice Kranjska Gora ima novega lastnika petinskega deleža podjetja. Od švedskega proizvajalca opreme za zasneževanje smučišč žičničarji pričakujejo odgovorno lastništvo.

Slovenija / ponedeljek, 11. januar 2016 / 12:32

Dodatni očetovski dopust tudi še za prvošolčke

Do dodatnih pet dni plačanega očetovskega dopusta so upravičeni tudi očetje, katerih otroci še niso končali prvega razreda osnovne šole.

Kronika / ponedeljek, 11. januar 2016 / 12:13

Ko narase Sora, vklopi Soro

Gasilsko poveljstvo Škofje Loke in občinski štab civilne zaščite sta v sodelovanju z lokalnim Radiom Sora pred kratkim nadgradila sistem alarmiranja v primeru velike naravne in druge nesreče.

Jesenice / ponedeljek, 11. januar 2016 / 12:13

Zaradi pritožbe Snage še brez dovoljenja

CERO Mala Mežakla še ne more začeti obdelovati mešanih komunalnih odpadkov, ker še nimajo okoljevarstvenega dovoljenja. Vzrok: pritožba konkurenčne Snage.