V naslovni vlogi novega Drakule bomo lahko spremljali Luka Evansa, ki se ga spominjamo tudi iz filma Hobit. / Foto: arhiv filma (Karantanija cinemas)

Pravičnik

V četrtek je kranjski Cineplexx gostil dogodek, namenjen moškim. Poimenovali so ga Men's night, prisotni pa so si lahko premierno ogledali film Pravičnik, v katerem nastopa priljubljeni Denzel Washington.

Film Pravičnik je napeta zgodba, ki je v Cineplexx na večer, namenjen moškim, privabila kar nekaj znanih Gorenjcev, pa tudi manjših presenečenj ni manjkalo.

Skoraj celo stoletje po prvi filmski uprizoritvi zgodbe o Drakuli ena izmed najbolj hipnotičnih legend prihaja na velika platna domačih kinematografov že čez nekaj dni, 2. oktobra. Drakula: Skrita zgodba nam prvič razkrije zgodbo o izvoru najbolj slavnega nesmrtnika, pred katerim vsi trepetamo, ko zaide sonce. Podobno fantazijsko akcijo, vendar bolj za otroške oči, priljubljeno Čebelico Majo pa lahko pričakujemo na velikih platnih 23. oktobra. In v svoji prvi kinematografski filmski avanturi bo Maja skupaj z zvestim prijateljem Vilijem reševala svoj dom in se podala na vznemirljivo popotovanje po širnem travniku.

Konec novembra pa lahko v kinih pričakujemo še en simpatičen in sinhronizirani film Pingvini z Madagaskarja. Med tistimi, ki bodo posodili svoj glas risanim junakom, je tudi mladi Medvodčan Miha Osredkar. Izbrali so ga izmed več kot dvestotimi prijavljenimi na natečaju NajGlas, na ta način pa si je v animiranem filmu zagotovil vlogo pripovedovalca zgodbe. »Iskali so počasen, žameten moški glas,« je pojasnil Osredkar, ki se je letos poleti že izkazal z igralskim talentom, ko je odigral glavno vlogo v igri na prostem Zbudi se, žena gre!, ki so jo pripravili v okviru KUD Fran Saleški Finžgar Senica.

Za konec pa še vest, da je v ljubljanskem Kinu Šiška gostoval filmski animator svetovnega slovesa Mike L. Murphy. Njegovo predavanje oziroma delavnica je bila namenjena študentom in mladim ustvarjalcem, ki sanjajo, da bi sodelovali pri ustvarjanju večjih filmov, iger in predstav; pa tudi za učitelje, ki želijo pripraviti študente, da si ustvarijo uspešno kariero. Njegova ljubezen do ustvarjanja animiranih filmov se je pričela pri šestnajstih letih na ogledu studiev Disney, ko je dobil vpogled v delo pri celovečerni risanki Aladdin. Vse od takrat njegova resnična strast navdihuje tudi ostale. »Življenje je kratko, zato začnite loviti sanje,« svetuje Mike, ki sicer že nekaj let živi in deluje v Sloveniji, saj je svojo življenjsko sopotnico našel v Gorenjki Nastji, doma iz Voklega.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 24. maj 2019 / 10:11

Bomo v nedeljo oddali svoj glas

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale v nedeljo, se bo za vstop v Evropski parlament potegovalo štirinajst list in vsega skupaj sto trije kandidati. Kako prepričljivi so bili v kampanji,...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 1. oktober 2014 / 13:00

V starem Kranju nova trgovina

Kr'Štacuna je več kot zgolj trgovina, saj skupaj s socialnim podjetjem daje delo teže zaposljivim, skrbi, da je manj odpadkov, in predmetom podaljšuje življenjsko dobo.

Volitve 2019 / sreda, 1. oktober 2014 / 12:59

Soočenje šestih kandidatov

Na predvolilnem soočenju so se v petek zvečer zbrali kandidati za župana Jesenic. Mirna in vljudna debata o reševanju jeseniških problemov.

Razvedrilo / sreda, 1. oktober 2014 / 12:57

Posebni avtobus

Prejšnji teden – 24. septembra – je petdeseti rojstni dan praznoval Darko Vidmar iz Šenčurja in dan pred rojstnim dnem so mu prijatelji pripravili manjše presenečenje. Slav­ljenec ni ravno velik lj...

Gorenjska / sreda, 1. oktober 2014 / 12:46

Doživetja vredna več od medalj

V Antwerpnu so potekale Evropske igre specialne olimpijade, na njih pa so bili zelo uspešni slovenski športniki in športnice, ki so se domov vrnili z medaljami in mnogimi lepimi spomini.

Razvedrilo / sreda, 1. oktober 2014 / 12:43

Pravičnik

V četrtek je kranjski Cineplexx gostil dogodek, namenjen moškim. Poimenovali so ga Men's night, prisotni pa so si lahko premierno ogledali film Pravičnik, v katerem nastopa priljubljeni Denzel Washing...