Davor Tavčar

Blizu mu je ideja o skupnosti

V Škofji Loki za župana kandidira tudi Davor Tavčar, znan kot borec za ureditev prostorske problematike v vrtcih in sedaj tudi eden od pobudnikov za pravičen komunalni prispevek.

Škofja Loka – Davor Tavčar je kandidat Združene levice, Iniciative za demokratični socializem, ker mu je blizu njihova ideja, ki skupnost postavlja na prvo mesto. Vidi se v njihovih treh glavnih programskih točkah: skupnost na prvo mesto (neposredno odločanje občanov o rabi javnih sredstev), vzdržno gospodarstvo in kakovostna delovna mesta (javne investicije v perspektivne panoge širšega škofjeloškega območja: turizem, lokalna samooskrba, lesna industrija) ter skupno dobro v službi vseh občanov (razvoj vrtcev, šol, zdravstvenih ustanov, komunalne infrastrukture ...). Združena levica IDS je za lokalne volitve oblikovala tudi kandidatno listo za občinski svet.

Davor Tavčar, rojen 1967, živi v Puštalu, samostojni podjetnik na področju računalniškega programiranja, je tudi oče štirih otrok, in v tej svoji vlogi razume potrebe ne le družin, pač pa vseh generacij ljudi. Osem let je predsednik sveta staršev Vrtca Škofja Loka, eden od pobudnikov reševanja prostorske stiske v vrtcih, rezultat česar je bila postavitev mobilnega vrtca, in aktiven v prizadevanju za pridobitev zemljišča za vrtec v nekdanji vojašnici. »Človek sam težko premakne stvari, skupaj pa lahko naredimo marsikaj in v tem pogledu mi je blizu ideja o skupnosti mladcev iz Iniciative za demokratični socializem,« pojasnjuje Tavčar. Da je za njegovo kandidaturo širša organizacija s povezavo v državnem zboru, je pomembno, dodaja tudi Miha Kordiš, poslanec državnega zbora iz Združene levice, saj lahko v tem primeru občina zavzame proaktivno držo v odnosu do države. Davor Tavčar je tudi v civilni pobudi za pravičen komunalni prispevek. Zavzema se za to, da javna infrastruktura ostaja v javni lasti, pa naj gre za vrtce, športne dvorane ali komunalno infrastrukturo. Poskrbel bo tudi, da začeti občinski projekti ne bodo obtičali, rad pa bi tudi, da bi se občani zbudili in bili bolj aktivni v skupno korist.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 17. junij 2017 / 18:10

Ameriški direktor v Elan vabi nove sodelavce

V begunjskem Elanu bi zaradi širitve proizvodnje takoj zaposlili petdeset novih sodelavcev.

Objavljeno na isti dan


Humor / petek, 12. september 2014 / 15:14

Od zadaj

Čeprav nova slovenska vlada še ni opravilna, so že znane nekatere številke: Estonija – Slovenija 1 : 0, ZDA – Slovenija 119 : 76.

Radovljica / petek, 12. september 2014 / 14:05

Povezali kulturo, šport in veselje

V Kamni Gorici so pretekli konec tedna pripravili glavnino prireditev v sklopu letošnjih Langusovih dni. Prihodnji konec tedna bo zaključek s podelitvijo krajevnih priznanj.

Šport / petek, 12. september 2014 / 14:04

Prvaki sezono začenjajo doma

Škofja Loka – Potem ko je konec avgusta Olimpija v Ljubljani pripravila mednarodni floorball turnir, ki se ga je letos udeležilo kar 16 moških in štiri ženske ekipe, zmagalo pa je finsko moštvo VKT...

Volitve 2019 / petek, 12. september 2014 / 13:58

Blizu mu je ideja o skupnosti

V Škofji Loki za župana kandidira tudi Davor Tavčar, znan kot borec za ureditev prostorske problematike v vrtcih in sedaj tudi eden od pobudnikov za pravičen komunalni prispevek.

Kronika / petek, 12. september 2014 / 13:56

Plin vohali, a ga niso odkrili

Zgoša – V ponedeljek popoldne so v Zgoši krajani zaznali močan vonj po plinu. Posredovali so jeseniški poklicni gasilci, ki so tudi sami v kraju občasno zaznali vonj, vendar prisotnosti plina niso...