Najmlajši so uživali v likovnem ustvarjanju. / Foto: Kaja Beton

Povezali kulturo, šport in veselje

V Kamni Gorici so pretekli konec tedna pripravili glavnino prireditev v sklopu letošnjih Langusovih dni. Prihodnji konec tedna bo zaključek s podelitvijo krajevnih priznanj.

Kamna Gorica – Uvod v letoš­nje Langusove dneve so pripravili že zadnji konec tedna v avgustu, ko je KUD La Casa de Kamna pripravil projekcijo dokumentarnega filma Mostovi besed, v nedeljo pa še predstavo v Muzejski hiši Mežnarija, kjer so na zelo zanimiv in hudomušen način predstavili nekaj nekdanjih znanih obrazov Kamne Gorice. Osrednje dogajanje preteklega konca tedna se je začelo že v pe­tek z medgeneracijsko likovno delavnico, gasilskim tekmovanjem in literarno-glasbeni večerom s tržaškim pisateljem Markom Kravosom. Tudi v soboto je bilo ves dan pestro. Najmlajši so najbolj uživali v dopoldanskih ustvarjalnih delavnicah, kjer so poleg klasičnega risanja in slikanja lahko ustvarjali z glino, risali na majice ter izdelovali zapestnice in stensko okrasje. Največ gneče pa se je nabralo okoli mojstrov karikaturistov, bratov Matjaža in Jožeta Poklukar, ki sta navduševala s hitrimi potezami svojih svinčnikov, s katerimi sta na papirju ustvarila brezštevilne stare in mlade obraze. Popoldanskega sobotnega Langusovega teka se je udeležilo 38 otrok; najmlajši so bili stari deset let. Odraslih udeležencev je bilo 56; najhitrejši je bil Matej Kaltenekar, med ženskami pa domačinka Nina Zupan. Najhitrejši domačin je bil Erik Bajželj, ki je v cilj pritekel kot tretji.

Organizatorji so ob tem pripravili še vodene oglede kraja in muzejske hiše Mežnarija, dan pa zaključili z družabnim srečanjem ter nedeljskim pohodom po okolici Kamne Gorice.

Prireditve se bodo zaključile prihodnji konec tedna, ko bo v soboto koncert pevskega zbora Lipnica s podelitvijo krajevnih priznanj, v nedeljo pa koncert venezuelske glasbene skupine Chirike iz Trsta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 17. junij 2008 / 07:00

Spopad velikih Naskeju

Veliki finale Velikega brata – najobširnejšega oglasnega sporočila na svetu s prirejenimi vložki realnosti je minil v znamenju spopada med velikima finalistoma. Sandi in Naske. Rezu...

Objavljeno na isti dan


Humor / petek, 12. september 2014 / 15:14

Od zadaj

Čeprav nova slovenska vlada še ni opravilna, so že znane nekatere številke: Estonija – Slovenija 1 : 0, ZDA – Slovenija 119 : 76.

Radovljica / petek, 12. september 2014 / 14:05

Povezali kulturo, šport in veselje

V Kamni Gorici so pretekli konec tedna pripravili glavnino prireditev v sklopu letošnjih Langusovih dni. Prihodnji konec tedna bo zaključek s podelitvijo krajevnih priznanj.

Šport / petek, 12. september 2014 / 14:04

Prvaki sezono začenjajo doma

Škofja Loka – Potem ko je konec avgusta Olimpija v Ljubljani pripravila mednarodni floorball turnir, ki se ga je letos udeležilo kar 16 moških in štiri ženske ekipe, zmagalo pa je finsko moštvo VKT...

Volitve 2019 / petek, 12. september 2014 / 13:58

Blizu mu je ideja o skupnosti

V Škofji Loki za župana kandidira tudi Davor Tavčar, znan kot borec za ureditev prostorske problematike v vrtcih in sedaj tudi eden od pobudnikov za pravičen komunalni prispevek.

Kronika / petek, 12. september 2014 / 13:56

Plin vohali, a ga niso odkrili

Zgoša – V ponedeljek popoldne so v Zgoši krajani zaznali močan vonj po plinu. Posredovali so jeseniški poklicni gasilci, ki so tudi sami v kraju občasno zaznali vonj, vendar prisotnosti plina niso...