Uničen plakat avtokampa Perun

Grožnje in vandalizem

Jeseniški podjetnik, ki je julija letos odprl prvi avtokamp na Jesenicah, se spopada z vandalizmom in grožnjami.

Jesenice – »Samo je pitanje vremena, kad čemo te srediti tučom. Čuvaj se kdje hodaš,« se je glasilo grozilno SMS-sporočilo, ki ga je pred dnevi prejel znani jeseniški podjetnik, ki se sicer poimensko ne želi izpostavljati. Grozilno sporočilo je vezano na njegovo dejavnost, saj se že vrsto let ukvarja s šolanjem in vzrejo psov ter zavetiščem za zapuščene živali. V sporočilu mu neznanci očitajo, da mu niso pomembne živali, temveč samo posel.

Grozilno sporočilo je po besedah podjetnika samo vrh ledene gore, saj so po njegovem mnenju najverjetneje iste osebe najprej z grafiti poškodovale, nato pa z nožem uničile enega od transparentov, ki vodijo k njegovemu avtokampu, s tem pa so mu povzročili precejšnjo materialno škodo. Kot je dejal, ga tovrstne grožnje ne bodo prestrašile, saj ima čisto vest, kar potrjujejo tako koncesijske pogodbe z večino gorenjskih občin in tudi številna priznanja s področja kinologije. »Gre za nagajanje, s katerim se vseskozi srečujem, tokrat pa je šlo predaleč. Sumim, kdo bi lahko stal za tem, a za to nimam dokazov, zato bom zadevo predal policiji,« zaključuje.

Kot smo izvedeli, na Policijski upravi Kranj preiskujejo premoženjsko kaznivo dejanje zoper podjetnika, ki se ukvarja s turistično dejavnostjo na območju Jesenic, več informacij pa zaradi zaščite osebnih podatkov ne morejo posredovati.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 22. september 2008 / 07:00

Končali akcijo Sto vrhov

Tržič - Planinsko društvo Tržič je ob stoletnem jubileju sklenilo desetletno akcijo Sto vrhov za sto let PD Tržič. Avtor Jože Rožič je zanjo določil petnajst obveznih vrho...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 4. september 2014 / 20:16

V eksploziji dva poškodovana

V objektu Regeneracije podjetja Acroni je danes okoli pol druge ure prišlo do silovite eksplozije, v kateri sta se dva delavca poškodovala.

Kronika / četrtek, 4. september 2014 / 14:34

Grožnje in vandalizem

Jeseniški podjetnik, ki je julija letos odprl prvi avtokamp na Jesenicah, se spopada z vandalizmom in grožnjami.

Razvedrilo / četrtek, 4. september 2014 / 14:19

Uspešna vrnitev Zbiljske noči

Po petletnem premoru se je v petek ob Zbiljsko jezero vrnila ena večjih gorenjskih poletnih glasbenih prireditev Zbiljska noč, ki je letos praznovala tudi šestdesetletnico.

Volitve 2019 / četrtek, 4. september 2014 / 13:33

Polepšali pot šolarjem

»Kampanjo vodim delovno,« je pri beljenju podhodov dejala kandidatka za županjo Mestne občine Kranj Barbara Gunčar.

Preddvor / četrtek, 4. september 2014 / 13:32

Določili komunalni prispevek

Občinski svetniki v Preddvoru so opravili prvo branje odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč v občini, ki je osnova za odmero komunalnega prispevka.