Razglas o plakatiranju

Cerklje – Župan Franc Čebulj je, tako kot vsi župani, pred letošnjimi lokalnimi volitvami na občinski spletni strani in na oglasni deski občine konec julija objavil razglas s pogoji za pridobitev pravice do uporabe brezplačnih plakatnih mest v občini v času volilne kampanje.

Drugo poglavje razglasa ureja tudi pravico do dodatnih plakatnih mest, a v besedilu naj bi bilo nekaj nejasnosti oziroma domnevnega zavajanja, na kar je občino opozoril svetnik Marko Bolka iz Liste za vas. »V drugem členu je zapisano, da morajo organizatorji volilne kampanje za plakatiranje na dodatnih plakatnih mestih zaprositi za soglasje Občino Cerklje na Gorenjskem in le-te naročiti na svoje stroške pri izbranih oglaševalcih, s katerimi ima občina sklenjeno pogodbo. Občina pa določi pogoje in način postavitve volilnopropagandnih sporočil. Iz zgornjega besedila je moč sklepati, da je potrebno tudi za oglaševanje na zasebnih zemljiščih dobiti predhodno soglasje občine in ne zgolj lastnika zemljišča. Če torej hočem plakat postaviti na svojo parcelo, potrebujem soglasje občine?« se sprašuje Bolka, ki je kot dokaz za neskladje navedel tudi Zakon o volilni in referendumski kampanji, iz katerega je razvidno, da ima občina pravico upravljati samo z javnimi plakatnimi mesti, nikakor pa ne z zasebnimi.

Na občini Cerklje so nam pojasnili, da so pravila enaka za vse, bodo pa razglas dopolnili s pojasnilom, da je soglasje občine za dodatna plakatna mesta potrebno za vse namestitve propagandnovolilnih sporočil v varovalnem pasu javnih cest ter na javnih površinah ali površinah v lasti občine. Soglasje občine za namestitev propagandnovolilnih sporočil na zasebnih površinah je torej potrebno, če se le-te nahajajo v varovalnem pasu javnih cest. Za plakatiranje na ostalih zasebnih zemljiščih tudi v občini Cerklje zadostuje le soglasje lastnika, pri čemer pa se ne sme poslabšati prometna varnost. Slednje nadzorujejo inšpekcijske službe.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 20. maj 2014 / 11:54

Nasprotnice ni bilo v ring

Na odprtem prvenstvu Kranja so se izkazali zlasti domači boksarji, žal pa ni bilo spektakla v ženski konkurenci, saj nasprotnice Andreje Bešter ni bilo v ring.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Jezerske ovce spet v dolini

Tradicionalni ovčarski bal na Jezerskem prirejajo že pol stoletja. Scenarij zanj je napisal domačin Vencij Krč, uprizarja pa stare običaje ob jesenskem prigonu ovc v dolino.

Kranj / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Temeljni kamen za obnovo šole v Žabnici

Kranj - Na Podružnični šoli Žabnica je bilo v preteklosti že nekaj obnov, ki pa so bile preskromne ali preveč časovno oddaljene, da bi še lahko ustrezale sodobnemu pouku. Zato so...

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Pripravljajo se na jubilej

V Domu starejših občanov Preddvor se pripravljajo na šestdesetletnico ustanove, ki jo nameravajo praznovati oktobra.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Na razglednici tudi Marija Terezija

Turistično društvo Šenčur bo v začetku septembra izdalo razglednico s kipom Marije Terezije.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

V Gorjah se je razlegalo ubrano petje

V počitniškem domu v Gorjah je minuli teden letovalo 35 varovancev društva Sožitje z ducatom spremljevalcev. Vsi navdušeni nad glasbenim taborom.