Priznanja tudi gorenjskim izdelovalcem
Kranj – V okviru priprav na sejem Agra v Gornji Radgoni je že bilo mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov ter mesa in mesnih izdelkov. Na ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov je Biotehniški center Naklo dobil veliko zlato medaljo za eko skuto in eko mascarpone. Na ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov je kmetija Hribar iz Predoselj dobila srebrno medaljo za Hribarjevo klobaso in za šunko v ovoju ter bronasto medaljo za hrenovko, Mesarstvo Oblak iz Žirov srebrne medalje za ocvirke v masti, suho domačo salamo, gorenjsko zaseko, šunko v ovitku, hrenovko v naravnem ovoju, posebnico z vrtninami, domačo budjolo, suhe ocvirke, pariško in posebnico ter bronasto medaljo za kranjsko klobaso, prekajen vrat in prekajeno šunko, Meso Kamnik iz Kamnika zlato medaljo za zlato mortadelo Anton, klobaso za žar z mozzarelo Anton in za pečen pršut Anton ter srebrno medaljo za kajžarsko klobaso.