Napad z nožem se je zgodil nasproti TVD Partizana Koroška Bela pri stanovanjskem bloku.

Junaško ustavil nasilneža

Meho Jusufagič je v ponedeljek popoldne priskočil na pomoč mladi mamici, ki jo je z nožem napadel nasilni partner. V junaškem dejanju je bil huje ranjen, saj ga je nasilnež zabodel v trebuh.

Koroška Bela – V ponedeljek popoldne je 38-letni natakar Meho Jusufagič z junaškim posredovanjem, v katerem ga je z nožem huje ranil nasilni 39-letnik, postal pravi junak Jesenic. Kot so sporočili s policije, se je okoli poltretje ure popoldne na Cesti talcev na Koroški Beli začelo s prepirom, končalo pa z napadom z nožem.

»Devetintridesetletni moški je po prepiru partnerko večkrat zabodel in jo v nasilnem dejanju ranil, spravil pa se je še na dva občana, ki sta mu dejanje poskušala preprečiti,« je povedal tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj Bojan Kos in dodal, da sta občana v obrambi preprečila, da bi storilec oškodovanko z nožem še večkrat zabodel v telo.

Kot smo izvedeli na kraju dogodka, se je 39-letni Peter P., sicer stari znanec policije zaradi več nasilnih dejanj, spravil na partnerko in mater svojih treh otrok, ki je tudi noseča s četrtim otrokom.

»Prepir se je začel umirjeno, nato je bilo vedno bolj glasno, iznenada je potegnil nož in začel z njim mahati proti žrtvi,« je povedal eden od očividcev, ki je dobil občutek, da jo želi ubiti. Tedaj je posredoval Jusufagič, ki je nasilneža, sprva z besedami, poskušal prepričati, naj odneha, vendar je ta napadel še njega. Mehu Jusufagiču je nasilneža vendarle uspelo obvladati, čeprav ga je ta ob posredovanju zabodel v trebuh in pri tem huje ranil. Skupaj s prijateljem jima je 39-letnika, ki sicer živi v Podkočni, uspelo obvladati in pridržati do prihoda policistov.

Policisti so storilca prijeli na kraju dogodka in pridržali, do nadaljnjega pa ostaja v policijskem pridržanju. Po zaključeni preiskavi bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Tako Meha Jusufagiča kot žrtev napada zdravijo v jeseniški bolnišnici, njuno življenje pa ni ogroženo. Po spletnih družbenih omrežjih so Jusufagiča že razglasili za pravega jeseniškega junaka, saj ob družinskem nasilju ni pogledal proč, temveč je žrtvi poskušal pomagati. Očividci pa se enoglasno strinjajo, da bi se v nasprotnem primeru dejanje verjetno končalo tragično.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 29. maj 2007 / 07:00

Trideset let novega Parka

Bled - Minulo nedeljo, 27. maja, je minilo trideset let, odkar so na Bledu odprli hotel Park. Na njegovem mestu je že prej stal gostinski lokal, ki je pozneje prerasel...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 7. november 2012 / 07:00

Grajski sprehodi po Strmolu

Cerklje - Grad Strmol, ki je konec oktobra po dveh letih gradbenih del dočakal zaključek temeljite prenove, bo ta konec tedna na ogled javnosti. Javni gospodarski zavod Brdo, ki je upravlj...

Prosti čas / sreda, 7. november 2012 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

"Zadnje čase zelo pogosto sanjam, da plešem. Včasih je okoli mene veliko drugih ljudi, včasih pa sem sama. Glasba je vedno zelo prijetna in vzdušje zelo veselo. Vsi smo nasmejani in nasploh gre z...

GG Plus / sreda, 7. november 2012 / 07:00

Dobre ocene so redke

Preizkus zimskih pnevmatik je pokazal tudi precejšnje cenovne razlike pri menjavi.

Šport / sreda, 7. november 2012 / 07:00

Tudi za igranje šaha potrebuješ dobro kondicijo

Tako pravi 17-letni Škofjeločan Gal Drnovšek, ki ga od četrtka naprej čaka nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu v šahu, ki ga letos gosti Maribor.

Gospodarstvo / sreda, 7. november 2012 / 07:00

Potovanje je film, v katerem si vlogo sam izbereš

"Izjemno agencijo ustvarjajo izjemni sopotniki," pove Oskar Savarin, direktor turistične agencije Oskar, gorenjske nominiranke za gazelo 2012. "Kriza te požene," je še poudaril sogovornik. Agencija Os...