Eta Kamnik z dobičkom
Kamnik – V Eti Kamnik, kjer so v preteklem letu praznovali devetdesetletnico delovanja, so leto 2013 zaključili z dobičkom, dolg v višini 6,1 milijona evrov s konca leta 2012 pa so do konca letošnjega aprila uspeli razdolžiti na 3,7 milijona evrov. »V prvem četrtletju letošnjega leta poslujemo po pričakovanjih. Prodaja Naturete na domačem trgu se je povečala, stabilne tržne deleže pa smo obdržali v vseh ključnih blagovnih skupinah. Letos smo v ospredje postavili razvoj novih izdelkov, načrti za prihodnost pa vključujejo tudi agresivnejši nastop na tujih trgih,« je poslovanje povzela Ksenija Jankovič Banovšek, ena od dveh izvršnih direktorjev Ete Kamnik. Več kot 330 izdelkom so že ali pa še bodo v Eti letos dodali deset novih, med drugim čičeriko v slanici, ekstra pekoč hren, omako iz svežega paradižnika, še posebej pa so ponosni na naravne gotove jedi, ki jih pripravljajo skupaj s prof. dr. Janezom Bogatajem. Kot še poudarjajo, v strategiji Ete ostaja močna zavezanost h kakovostnim domačim surovinam. Rdeča pesa, zelje in repa tako v celoti zrastejo v Sloveniji, paprike, kumare in ostale ključne surovine pa večinoma uvozijo z Balkana.