Triglavov trener Siniša Brkić pripravlja strategijo za agresiven napad na tri pomembne točke. / Foto: Gorazd Kavčič

Krvavo potrebujejo točke

V ligi Telekom se bodo nogometaši Triglava na domači zelenici danes pomerili z ekipo Celja, nogometaše Domžal pa na zadnji domači tekmi sezone čaka obračun z Olimpijo.

Kranj, Domžale – Pred nogometnimi prvoligaši sta zaključna kroga rednega dela državnega prvenstva, obe gorenjski ekipa pa bosta ta konec tedna igrali pred domačimi navijači.

Nogometaši Triglava, ki so v torek gostovali v Mariboru in s prvaki izgubili z 2 : 1, bodo na današnji tekmi igrali z ekipo Celja. Celjani so v sredo gostovali pri Krki in z rezultatom 2 : 2 osvojili točko. Tako imajo sedaj na 8. mestu 34 točk, Krka ima 28 točk, Triglav na zadnjem mestu pa 26 točk. Vse ekipe si želijo obstanka med elito, zato bodo današnje tekme še kako pomembne. »Vsaka tekma je zgodba zase. Proti Mariboru nam je le malo zmanjkalo do uspeha, že proti Celju pa bo čas za nova navodila trenerja, novo taktiko in verjetno drugačno postavitev na igrišču. Razume se, da bomo agresivno napadli tri točke, ki so za nas krvavo potrebne. Smo sredi napornega ritma tekem, a prepričan sem, da se nam bo uspelo pripraviti tudi na današnjo,« je pred pomembnim obračunom povedal bočni branilec Triglava Tilen Klemenčič.

V kranjskem klubu so se odločili, da bodo danes omogočili brezplačen vstop vsem strankam svojih večjih sponzorjev, zato si bo tekmo mogoče brez plačila ogledati z odrezkom plačila Domplanu, z odrezkom plačila Zavarovalnici Triglav, z bančno kartico Gorenjske banke, z odrezkom položnice Elektra Gorenjske, s prometnim dovoljenjem za osebne avtomobile Volkswagen, Škoda, Audi, Seat (Avtohiša Vrtač), pa tudi s položnico Gorenjskega glasa. Prav tako bo vstop brezplačen tudi z zapestnico festivala Teden mladih, ki te dni poteka v Kranju.

Tudi za dober namen bodo danes igrali v Domžalah, kjer se bo ob 17. uri domača ekipa pomerila z ljubljansko Olimpijo. Pod sloganom »Skupaj pomagajmo uresničiti sanje« bodo zbirali denar za malega Reneja, ki se je rodil z deformacijo desne noge in stopala. Že osmič v vsega dveh letih pa bodo v sodelovanju z Anino zvezdico pomagali tudi socialno ogroženim družinam, zato bo vstop na stadion mogoč že ob predložitvi dveh prehranskih izdelkov z daljšim rokom uporabe. Predzadnji krog bo ta konec tedna na sporedu tudi v drugi slovenski nogometni ligi, kjer je prvak že znan, to je Roltek Dob. V torek je Farmatech Veržej v zaostali tekmi 25. kroga na gostovanju s 3 : 0 premagal Šampion, a ta rezultat ni vplival na tekmovalno lestvico. V Veržeju gostuje Šenčur, ki bo srečanje odigral danes s pričetkom ob 17. uri. Kalcer Radomlje bo v nedeljo ob 17. uri gostil Belo krajino, Roltek Dob pa bo ob isti uri gostoval pri Aluminiju.

V tretji slovenski nogometni ligi se bo konec tedna odigral 21. krog. Že danes se obeta zanimiv obračun na nogometnem igrišču v Stražišču, kjer se bosta ob 17.30 pomerila Sava Kranj in Jezero Medvode. Zarica Kranj bo ob isti uri gostovala v Trbovljah pri Rudarju.

Danes bodo 19. krog odigrali nogometaši v prvi in drugi gorenjski nogometni ligi. Vse tekme se bodo začele ob 18. uri, pari v prvi gorenjski ligi pa so: Naklo – Velesovo, Ločan Škofja Loka – JuRentA Bitnje, Bled Hirter – Bohinj, Visoko – Žiri, Britof – Niko Železniki in Jesenice – Šobec Lesce. V drugi gorenjski ligi pa se bosta pomerila Preddvor – Polet in FC Podbrezje – Kondor Godešič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 19. junij 2015 / 07:00

Vroča tekma

Več kot petnajst tisoč navijačev si je minulo nedeljo ogledalo tekmo na stožiškem stadionu, na kateri sta se pomerili naša in angleška reprezentanca. Slovenija je na njej povedla in bila vse do kon...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 17. maj 2014 / 09:22

Uničene zaloge so že nadomestili

Požar, ki je minulo soboto v Kamniku uničil šestdeset ton granulatov in plastičnih izdelkov podjetja Iskra Mehanizmi, za delovanje družbe ne bo imel hujših posledic.

Slovenija / sobota, 17. maj 2014 / 09:21

Profesionalni in predani, ne glede na krizo

V Vojašnici Petra Petriča v Kranju je bila osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske. »Morala v Slovenski vojski ni odvisna od materialnih dobrih, čeprav si ne delam utvar, da to ni pomembno,« je...

Kronika / sobota, 17. maj 2014 / 09:02

Šofer ranjen, konj poginil

Dolenja vas – Na odseku ceste med Dolenjo vasjo in Bukovico v Selški dolini se je minuli torek zgodila prometna nesreča, ko je šofer vozila s prikolico za prevoz konj zaradi neprilagojene hitrosti...

Kranj / sobota, 17. maj 2014 / 09:01

Za več vključevanja mladih

Sodelovanje sta Območni združenji Rdečega križa Kranj in Celje utrdili s podpisom Listine o sodelovanju.

Šport / sobota, 17. maj 2014 / 08:56

Krvavo potrebujejo točke

V ligi Telekom se bodo nogometaši Triglava na domači zelenici danes pomerili z ekipo Celja, nogometaše Domžal pa na zadnji domači tekmi sezone čaka obračun z Olimpijo.