Marjan Gantar in Aleš Vrečko sta podpisala Listino o sodelovanju. / Foto: Tina Dokl

Za več vključevanja mladih

Sodelovanje sta Območni združenji Rdečega križa Kranj in Celje utrdili s podpisom Listine o sodelovanju.

Kranj – Predsednika Območnih združenj Rdečega križa (OZ RK) Kranj in Celje Marjan Gantar in Aleš Vrečko sta na sedežu kranjskega območnega združenja prejšnji petek podpisala Listino o sodelovanju. S to gesto bodo utrdili sodelovanje pri skupni pripravi nalog nacionalnega pomena, izmenjali izkuš­nje in aktivnosti na področju krvodajalstva in tečajev prve pomoči, sodelovali pri humanitarni pomoči ob naravnih in drugih ne­srečah, predstavili dobre prakse vključevanja mladih v Rdeči križ. To je le nekaj poudarkov iz Listine o sodelovanju. »Tako v Kranju kot v Celju je vsak dan več ljudi, ki se soočajo s človekovo temeljno vrednoto, preživetjem. Oba sva člana Glavnega odbora Rdečega križa Slovenije (RKS) in oba sva pred kratkim odločno zahtevala akcijo, da se odprejo državne blagovne rezerve, saj izredne razmere že skoraj trkajo na vrata,« je poudaril Marjan Gantar, Aleš Vrečko pa je dodal, da se RKS vedno izkaže takrat, ko je to najbolj potrebno, in da je tudi podpis Listine o sodelovanju zgled dobre prakse, kako je treba delovati enotno in povezano.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 10. junij 2010 / 07:00

Višji zneski za elektriko?

Od odločitve Vlade je odvisno, ali bomo v prihodnje z višjimi zneski na položnicah za elektriko reševali državni proračun.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 31. maj 2012 / 07:00

Anketa: Kolesarska steza nujnost

Na Bledu in v Bohinju so v nedeljo pripravili kolesarski dan, s katerim so opozorili na nujnost ureditve kolesarske steze med tema dvema turističnima krajema. Ta čas je namreč kolesarjenje ob glavni c...

Kranj / četrtek, 31. maj 2012 / 07:00

Radi bi bili vodilni v dialogu

Kaj se dogaja v nekdaj močni stranki LDS, ki je vodila več slovenskih vlad, na zadnjih volitvah pa je izpadla iz slovenskega parlamenta?

Mengeš / četrtek, 31. maj 2012 / 07:00

Spominski znaki za veterane

Zbrane veterane osamosvojitvene vojne je na nedeljski prireditvi v Mengšu nagovoril tudi predsednik republike Danilo Türk.

Šport / četrtek, 31. maj 2012 / 07:00

Na treningu boccie

Dvoransko balinanje ali boccia postaja vedno bolj priljubljeno tudi med gibalno oviranimi osebami. Ekipa navdušenih učencev in dijakov zadnji dve leti trenira tudi v kamniškem Ciriusu.

Šport / četrtek, 31. maj 2012 / 07:00

Tržič je tekel

Tekači iz cele Slovenije so se zbrali v centru Tržiča in bilo je, kot bi celo mesto teklo.