Znak kakovosti za devet dobrot
Devet gorenjskih izdelkov je na razstavi Dobrote slovenskih kmetij prejelo najvišje priznanje – znak kakovosti.
Kranj – Včeraj so na Ptuju odprli 25. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, na kateri s 122 dobrotami sodelujejo tudi gorenjske kmetije. V okviru razstave je potekalo ocenjevanje trinajstih skupin prehranskih izdelkov in embalaže, med zadnjimi sta strokovni komisiji ocenili še krušne in mlečne izdelke. Kmetije, ki so za enak izdelek tri leta zapored prejele zlato priznanje, bodo dobile najvišje priznanje – znak kakovosti. Z Gorenjskega ga bodo letos prejeli Andreja Bogataj s Spodnjega Brnika za jagodno marmelado, Mija Cof iz Dorfarjev za surovo maslo in kislo smetano, Frančiška Porovne iz Poženika za skuto iz kravjega mleka, Gregor Ovsenik iz Predoselj za skuto, Irma Božič iz Loma nad Volčo za sir Lomovc, Tilka Bogataj iz Gorenje vasi za sir Pretovč, Danica Aljančič iz Kovorja za orehovo potico in Majda Hladnik iz Kladja za ocvirkovico.