Plesne vaje so obrodile sadove: popolna usklajenost na plesišču. / Foto: Primož Pičulin

Kavboji in pepelka

Fantje kranjske zasedbe The Tide so se za snemanje novega videospota morali priučiti plesnih korakov v country slogu – na srečo so jim pomagale plesalke skupine Colorado. V kinematograf Cineplexx Kranj pa jutri prihaja Pepelka.

Skupina The Tide ostaja aktivna – dober teden pred koncertom na kranjskem Bazenu ob zaključku Tedna mladih so se zbrali v Stražišču, kjer so v tamkajšnjem Kulturnem domu posneli prve kadre novega videospota. Gre za skladbo Roll the Dice, sicer tretji single iz prihajajočega albuma Landings, ki bo luč sveta zagledal septembra. Pod taktirko 'hišnega režiserja' Mihe Knifica in koreografa Davida Prestorja so se odločili spot posneti v country stilu z elementi divjega zahoda, kjer ne gre brez klobukov, kavbojske oprave in plesa. Pri snemanju je sodelovala plesna skupina Colorado Country Line Dance iz Kokrice, katere dekleta imajo obilo izkušenj, člane benda pa je čakalo še nekaj piljenja plesnih korakov.

»Tokrat nas je režiser Miha postavil v country škornje in mislim, da si je že dalj časa želel oceniti naše 'virtuozne' plesne korake. Z veseljem smo sprejeli izziv, za nekaj časa inštrumente postavili v kot in začeli vaditi. Z dekleti smo se odlično ujeli, vzdušje na snemanju je bilo sproščeno, koliko je v nas plesalcev, pa boste presodili sami,« je dejal pevec skupine Tomaž Štular. S potekom snemanja je bil vidno zadovoljen tudi režiser, s katerim sicer The Tide sodelujejo že sedmič, njihov spot Ready To Go pa so denimo v ZDA predvajali na kar 89 televizijskih postajah. »Fantje so se očitno resno lotili dela, njihova usklajenost gibov je prefinjena in dovršena, tako da je snemanje potekalo gladko,« je povzel režiser Miha Knific.

Gotovo pa bo gladko potekal tudi jutrišnji dogodek v kinematografih Cineplexx, s katerim bodo zaključili sezono neposrednih prenosov iz Metropolitanske opere v New Yorku. Tudi v Kranju bo tako jutri ob 19. uri na ogled Rossinijeva romantična pravljica Pepelka v operno-baletni izvedbi. V glavnih vlogah bosta na­stopila priznana umetnika, perujski operni pevec Juan Diego Florez v vlogi princa in Američanka Joyce DiDonato, ki bo upodobila Angelino, kot se v tej operi v dveh dejanjih reče Pepelki. Dirigent predstave je z gra­mmyjem nagrajeni Fabio Luisi. Ogled opere v HD sliki na velikem platnu s kristalno jasnim zvokom bo gotovo posebno doživetje, ki ga ne gre zamuditi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / nedelja, 14. junij 2015 / 12:18

Atleti na Vučkovem memorialu

Kranj – V soboto je v Kranju v organizaciji Atletskega kluba Triglav Kranj potekal že 21. mednarodni atletski miting Memorial Vučko, na katerem so nastopili tekmovalci iz štirih držav.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 13. julij 2012 / 07:00

Policisti pozivajo neznanega voznika

Jesenice - Jeseniški policisti iščejo voznika, ki je bil v nedeljo ob 14. uri udeležen v prometni nesreči v naselju Kočna, v njej pa se je lažje poškodoval otrok. Nesreča se je z...

GG Plus / petek, 13. julij 2012 / 07:00

Ustvarja srce, delajo roke

Pri Barbi in Niku v Vogljah poteka že 7. mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje. Vrhunski mojstri keramike menijo, da gre za enega najboljših tovrstnih simpozijev na svetu.

GG Plus / petek, 13. julij 2012 / 07:00

Žepnina med počitnicami (2)

Deset evrov je za otroka že precej denarja. No, odvisno od vaših denarnih prilivov in družinskih finančnih navad. Za nekatere je še sto evrov premalo … Otroci denarja ne potrebujejo. Prav pa je,...

Gospodarstvo / petek, 13. julij 2012 / 07:00

Kupci so vse bolj racionalni

V prvih dneh poletnih sezonskih razprodaj se je obisk trgovin s tekstilom in obutvijo povečal, trgovci pa opažajo, da kupci postajajo vse bolj racionalni.

Šport / petek, 13. julij 2012 / 07:00

Mezgec zmagal na petih etapah

Kranj - Včeraj se je na Kitajskem končala mednarodna kolesarska dirka Tour of Qinghai Lake. Na dirki najvišje, horse kategorije so uspešno nastopili kolesarji kranjske Save, izvr...